Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Θρίλερ με το 11 μηνών βρέφος | Τα δύο σενάρια που εξετάζονται για τα σημάδια κακοποίησης

banner roots

Θρίλερ με το 11 μηνών βρέφος | Τα δύο σενάρια που εξετάζονται για τα σημάδια κακοποίησης
18.02.2020 | 10:01

Θρίλερ με το 11 μηνών βρέφος | Τα δύο σενάρια που εξετάζονται για τα σημάδια κακοποίησης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Σε πραγματικό θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση θανάτου του 11 μηνών βρέφους από τη Συρία

Ο ιατροδικαστής στο πόρισμά του μετά την εξέταση, ήταν κάθετος: Το παιδί έχει δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση. Ωστόσο, η μητέρα του βρέφους υποστηρίζει ότι το παιδί λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε ελάμβανε ειδική αγωγή με υπόθετα και ενδεχομένως να έχει υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Η Ασφάλεια χειρίζεται με ιδιαίτερη προσοχή την υπόθεση του βρέφους από τη Συρία που κατέληξε την Κυριακή το πρωί στο Παίδων. Η προανάκριση γίνεται προσεκτικά, οι γονείς δεν είναι ακόμη κατηγορούμενοι, ενώ συλλέγονται στοιχεία με ιδιαίτερη προσοχή.
Ο ιατραδικαστής μιλά για σεξουαλική κακοποίηση του βρέφους
Η άποψη του ιατροδικαστή φυσικά δεν μπορεί να αγνοηθεί. Μάλιστα, χθες, μιλώντας στο ΟPEN για το 11μηνο βρέφος, ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης δήλωσε ότι «είναι πρωτοφανές, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο».

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε μικροκεφαλία, ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου του άτυχου βρέφους.

Η αγωγή με υπόθετα που ελάμβανε το βρέφος

Η μητέρα του 11 μηνών βρέφους κατέθεσε ότι «το μωρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και του χορηγούσαμε ειδική φαρμακευτική αγωγή με τη μορφή υποθέτου», ενώ μιλώντας στο Alpha ανέφερε ότι έκανε και κλύσμα στο βρέφος. «Το μωρό μου τις τελευταίες ημέρες ήταν ανήσυχο, δεν έτρωγε καθόλου και αποφάσισα να του κάνω κλύσμα. Δεν ήθελα να του κάνω κακό», φέρεται να είπε.

Οι γονείς του παιδιού, δηλαδή, αποδίδουν τις κακώσεις στο βρέφος στη φαρμακευτική αγωγή που ελάμβανε και στη γενικότερη κατάσταση του παιδιού, που είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες 15 ημέρες, με σπασμούς, γεγονός που καθιστούσε δύσκολη τη χορήγηση της αγωγής, καθώς το βρέφος αντιστεκόταν.

Κατά πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο νευρολόγος, που παρακολουθούσε το παιδί, φέρεται να είπε ότι τα ευρήματα που διαπιστώθηκαν στο κορμάκι του μικρού παιδιού είναι συμβατά με τον τρόπο χορήγησης του φαρμάκου που του δινόταν υπό τη μορφή υποθέτου. Γι' αυτό και οι Αρχές θέλουν να καταλήξουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα, με δεδομένο μάλιστα ότι κανένα άλλο από τα παιδιά της οικογένειας δεν είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά (αυτό έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις)

Την ίδια ώρα τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA στον πατέρα του βρέφους και τον φίλο της οικογένειας που έγιναν καθώς οι δύο άνδρες κρίθηκαν ύποπτοι ίσως λύσουν το μυστήριο. Βέβαια, η πρώτη εικόνα από την εξέταση και των ανδρών αλλά και των αλλων δύο παιδιών της οικογένειας και του παιδιού του φιλικού ζευγαριού,δεν έδειξαν κακοποίηση όμως η επιστημονική έρευνα λένε οι αξιωματικοί του Ανηλίκων είναι αυτή που σε κάθε περίπτωση θα δώσει ξεκάθαρη εικόνα.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel