Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Κορωνοϊός: Τέσσερις θάνατοι και 40 νέα κρούσματα | Τσιόδρας: Τι με ανησυχεί

banner roots

Κορωνοϊός: Τέσσερις θάνατοι και 40 νέα κρούσματα | Τσιόδρας: Τι με ανησυχεί
15.05.2020 | 18:44

Κορωνοϊός: Τέσσερις θάνατοι και 40 νέα κρούσματα | Τσιόδρας: Τι με ανησυχεί

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ανακοίνωσε πως υπάρχουν 40 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και συνολικά τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 2.810 στην χώρα μας. Τα 35 εξ' αυτών σχετίζονται με γνωστή συρροή κρουσμάτων. Το 55% αφορά άνδρες. Από αυτά, 612 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1452 (52%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

23 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 10 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96.% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, ανακοινώθηκαν 4 νέοι θάνατοι και 160 συνολικά στην Ελλάδα. Οι 43 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 120.015 κλινικά δείγματα.

Τσιόδρας για τα τεστ αντισωμάτων

«Με την συμπεριφορά μας κρατήσαμε τα νούμερα χαμηλά. Αν το κρατήσουμε έτσι θα σβήνει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Τσιόδρας. «Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, το ασφαλές τεστ είναι το μοριακό τεστ», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, επαναλαμβάνοντας πως τα τεστ αντισωμάτων δεν είναι απολύτως αξιόπιστα, καθώς χρειάζονται πολλές μέρες, έως και 20, για να δείξουν το σωστό αποτέλεσμα. Κάτι που σημαίνει πως μπορεί κάποιος να κάνει τεστ αντισωμάτων, να βγει αρνητικό και με αυτή την λανθασμένη εκτίμηση να υπάρξει διασπορά του φονικού ιού.

Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε ότι «οι επιδημίες σε συγκεκριμένους χώρους όπου δεν τηρούνται οι κανόνες ευνοούνται. Ο ιός κερδίζει έδαφος. Δεν έχει εξαφανιστεί. Εστίες με ευάλωτους πληθυσμούς όπως οικισμοί Ρομά απαιτούν ειδική διαχείριση».

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το