Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>«Αεροπορική γέφυρα» η Ελλάδα για τους ξένους τουρίστες | Βρετανοί και Γερμανοί ετοιμάζουν βαλίτσες

banner roots

Φωτογραφία: Shutterstock Φωτογραφία: Shutterstock
20.05.2020 | 11:56

«Αεροπορική γέφυρα» η Ελλάδα για τους ξένους τουρίστες | Βρετανοί και Γερμανοί ετοιμάζουν βαλίτσες

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα με τους ασφαλείς από τον κορωνοϊό τουριστικούς προορισμούς και πολλοί ξένοι ταξιδιώτες ετοιμάζουν βαλίτσες για τη χώρα μας, η οποία θα γίνει «αεροπορική γέφυρα».

Αυτό καταγράφεται σε πολλά δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, μετά και τα πρόσφατα εγκωμιαστικά σχόλια για τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίστηκε την κρίση της πανδημίας.

Ελλάδα-τουρισμός-«αεροπορική γέφυρα» με Ηνωμένο Βασίλειο

Όπως αναφέρει η Telegraph, οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας θα μπορούσαν να ανοίξουν αεροπορικές γέφυρες για παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων τους, καθώς οι υπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου κλήθηκαν να επανεξετάσουν τα «μπερδεμένα» σχέδια περί 14ήμερης καραντίνας.

Ανώτεροι υπουργοί ή αξιωματούχοι από τις τέσσερις χώρες αποκάλυψαν κινήσεις για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο τον επόμενο μήνα, μετά την πρόταση του υπουργού Μεταφορών Grant Shapps για «αεροπορικές γέφυρες» με άλλα κράτη που έχουν χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων κορωνοϊού.

Παράλληλα, οι Times έχουν ανάλογο δημοσίευμα, στο οποίο οι συντάκτες γράφουν πως η Ελλάδα έχει προτείνει το άνοιγμα μιας «αεροπορικής γέφυρας» με το Ηνωμένο Βασίλειο για να επιτρέπεται στους Βρετανούς παραθεριστές να ταξιδεύουν με ασφάλεια στη χώρα χωρίς να υπόκεινται σε περιορισμούς καραντίνας.

Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωσε στο BBC ότι ελπίζει ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί αμοιβαία συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για να επιτρέψουν την πραγματοποίηση καλοκαιρινών διακοπών. Οι επικεφαλής τουρισμού στην Πορτογαλία ζήτησαν παρόμοια συμφωνία.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι χώρες με λιγότερα κρούσματα όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Ελλάδα είναι πιθανό να είναι μεταξύ εκείνων που θα μπορούσαν τελικά να αποκλειστούν από τη γενικότερη καραντίνα.

Υπουργοί πάντως της βρετανικής κυβέρνησης έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με το εάν η απαλλαγή από την καραντίνα μπορεί να αντιμετωπίσει νομικές προκλήσεις. «Με βάση αυτό, θα πρέπει να ανοίξουμε ταξίδια με την Κίνα πριν από οπουδήποτε αλλού», δήλωσε ανώτερη κυβερνητική πηγή.

Την ίδια ώρα πάντως η επανεκκίνηση των πτήσεων πλησιάζει και οι αεροπορικές εταιρείες λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και προστασίας βάσει του σχεδίου της ΙΑΤΑ.

Αύξηση κρατήσεων: Οι Γερμανοί τουρίστες ετοιμάζουν βαλίτσες για Ελλάδα

Εκτός όμως από τους Βρετανούς, βαλίτσες για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα ετοιμάζουν και οι Γερμανοί. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα στην εφημερίδα Der Stern το οποίο συνοδεύεται από video διάρκειας 12:20, στο οποίο επισημαίνεται η αύξηση της ζήτησης στις κρατήσεις για διακοπές.

Όπως τονίζει εκπρόσωπος της TUI μιλώντας στην εφημερίδα, η ζήτηση για πακέτα διακοπών σε δημοφιλείς προορισμούς έχει αυξηθεί μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Σε σχέση με τις διακοπές στο εξωτερικό επισημαίνεται πως, όταν χώρες όπως η Ελλάδα ή η Κροατία δώσουν το σύνθημα πως είναι έτοιμες να υποδεχθούν τουρίστες, τότε, η ζήτηση για διακοπές θα αυξηθεί άμεσα. Ο τουριστικός κολοσσός TUI επισημαίνει πως υπάρχει αισθητή αύξηση στις κρατήσεις για τις Βαλεαρίδες Νήσους, για την Ελλάδα και την Πορτογαλία.

Την ίδια στιγμή η εταιρεία κρατήσεων DER παρατηρεί πως, η ζήτηση για τη Μαγιόρκα, τα Κανάρια Νησιά, τις Μαλδίβες, την Ελλάδα, την Τουρκία, το Μεξικό είναι αυτή τη στιγμή χαμηλή, αλλά παρουσιάζει ανοδικές τάσεις. Από την πλευρά της, η Alltours βλέπει άνοδο των κρατήσεων για ταξίδια προς προορισμούς όπως η Κρήτη και η Αττάλεια.

Ελλάδα και Κροατία ανοίγουν για τους τουρίστες

Ενδεικτικό του θετικότατου κλίματος που υπάρχει στο εξωτερικό για την πιθανότητα διακοπών στην Ελλάδα είναι και το άρθρο της SZ. Στο κείμενο γίνεται αναφορά για αύξηση των κρατήσεων βάσει στοιχείων που διαθέτουν τα ταξιδιωτικά πρακτορεία μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών.

«Οταν προορισμοί διακοπών, όπως η Ελλάδα και η Κροατία στέλνουν το μήνυμα ότι θέλουν ν’ “ανοίξουν” για τους τουρίστες, η ζήτηση αυξάνεται αμέσως, δηλώνει ο επικεφαλής της FTI, Ralph Schiller. Η DER Touristik σημειώνει μια προς το παρόν έντονα αυξανόμενη ζήτηση, σε χαμηλά ωστόσο επίπεδα, για τη Μαγιόρκα και τις Βαλεαρίδες Νήσους, τα Κανάρια νησιά, τις Μαλδίβες, την Ελλάδα, την Τουρκία, το Μεξικό και την Καραϊβική.

Εκτενή αφιερώματα στον ξένο Τύπο και για το άνοιγμα των παραλιών στην Ελλάδα

Με εκτενή αφιερώματα, θετικά σχόλια, και πολλά φωτογραφικά στιγμιότυπα, υποδέχτηκε ο ξένος Τύπος το περασμένο Σαββατοκύριακο την απόφαση της κυβέρνησης να ανάψει το «πράσινο» φως για τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών της χώρας από σήμερα, Σάββατο, συνδέοντας την κίνηση αυτή, με ένα πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα.

Μερικά από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμου (Reuters, Bloomberg, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων), αναφέρονταν στο άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών και τις προετοιμασίες που έγιναν για να πραγματοποιηθεί αυτό, σημειώνοντας παράλληλα πως το όλο σχέδιο γίνεται φυσικά με αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το