Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Απεργία: Διπλές συγκεντρώσεις στο κέντρο, κανονικά οι Πανελλήνιες | Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

banner roots

Απεργία: Διπλές συγκεντρώσεις στο κέντρο, κανονικά οι Πανελλήνιες | Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
16.06.2021 | 09:04

Απεργία: Διπλές συγκεντρώσεις στο κέντρο, κανονικά οι Πανελλήνιες | Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Κανονικά πραγματοποιείται σήμερα η απεργία σε όλο το Δημόσιο, με εξαίρεση τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων, διευκρινίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Η απεργία κρίθηκε παράνομη το απόγευμα της Τρίτης από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών όσον αφορά στη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των μέσων μεταφοράς, μέχρι τις 10 το πρωί, ενώ η ΑΔΕΔΥ -μετά τις πιέσεις και τον σάλο- εξαίρεσε τους εκπαιδευτικούς από την απεργιακή κινητοποίηση. Είχε προηγηθεί κατάθεση αγωγής από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ, για τη διασφάλιση των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
 
 
Η Νίκη Κεραμέως σε ανάρτησή της εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη: «Το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή μας, έκρινε παράνομη την αυριανή απεργία στο βαθμό που θα επηρέαζε τις Πανελλαδικές. Χαίρομαι πολύ που οι εξετάσεις των παιδιών μας θα πραγματοποιηθούν χωρίς εμπόδια. Θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την προσπάθειά τους για το μέλλον που ονειρεύονται».
 
 
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετέθεσαν τις στάσεις εργασίας που είχαν εξαγγείλει προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις.
 
Συγκεκριμένα:
 
Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό (γραμμές 1,2&3) και Τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί.
Λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 - 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.
Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00. Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.
Τροποποιήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων στα τρένα
Η Πανελληνία Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) και τα Σωματεία των εργαζομένων στον Σιδηρόδρομο ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους, αύριο, Τετάρτη 16.06.2021, στη στάση εργασίας από 12:00 έως 16:00, που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ.
 
Ως εκ τούτου, δεν εξασφαλίζεται η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών τις ώρες της στάσης εργασίας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τροποποιήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων στο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.
 
Ειδικότερα:
 
Ματαιώνεται η κυκλοφορία όλων των δρομολογίων στο σύνολο του σιδηροδρομικού δικτύου μεταξύ 12:00 και 16:00, συμπεριλαμβανομένων των δρομολογίων που εκτελούνται με λεωφορεία.
Για τις αμαξοστοιχίες 56 και 57 θα υπάρξει καθυστέρηση αναχώρησης κατά μία ώρα.
Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας
Επίσης, με αφορμή την απεργία που πραγματοποιείται ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο τα συνδικαλιστικά σωματεία έχουν προγραμματίσει ακόμα και διπλές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα:
 
Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 10.30 στο Σύνταγμα, ενώ τα μέλη του θα συγκεντρωθούν εκ νέου στο ίδιο μέρος στις 5 το απόγευμα.
Επίσης, διπλή συγκέντρωση έχουν η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ, που καλούν τα μέλη τους στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα συγκεντρωθούν και πάλι στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.
Τέλος, συγκέντρωση έχει προγραμματίσει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 10 π.μ. στην Πλατεία Καραϊσκάκη.
Σε περιφρούρηση της 24ωρης απεργίας στα πλοία, καλούν τους ναυτεργάτες, οι διοικήσεις των 12 σωματείων της ΠΝΟ
Σημειώνεται ότι παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία των ναυτεργατών, οι ίδιοι όμως επιμένουν και καλούν σε περιφρούρηση των πλοίων. «Να μη λείψει κανείς από την περιφρούρηση της αυριανής απεργίας, όλοι στους καταπέλτες των πλοίων», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.
 
Οι διοικήσεις των σωματείων, της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων - Θαλαμηπόλων, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων, της Πανελλήνιας Ένωσης Ηλεκτρολόγων - Ηλεκτρονικών, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Οικονομικών Αξιωματικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών ΜΕΚ Ε.Ν, της Πανελλήνιας Ένωσης Φροντιστών, της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Τροφοδοσίας, της Πανελλήνιας Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων - Κυβερνητών και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών M/S - Π/Κ - Ο/Γ προσθέτουν ότι «ο απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου, στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, δεν θα κριθεί σε καμία αίθουσα δικαστηρίου.»
 
«Στο μακρύ κατάλογο των εκβιαστικών μεθοδεύσεων των εφοπλιστών και των επαίσχυντων αποφάσεων των Πρωτοδικείου Πειραιά, όπως και η σημερινή, που έκρινε την απεργία των ναυτεργατών στις 16 Ιούνη παράνομη, απαντάμε ότι θα κουρελιαστούν στους καταπέλτες των πλοίων, από την μαζική - μαχητική συμμετοχή, των ναυτεργατών και στην αλληλεγγύη των εργαζομένων» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις των σωματείων που καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στις 10 το πρωί.
 
 
«Δεμένα» σήμερα τα πλοία στα λιμάνια Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και Λευκίμμης, λόγω απεργίας των ναυτεργατών
«Δεμένα» θα παραμείνουν σήμερα τα πλοία στα λιμάνια Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και Λευκίμμης, λόγω της απεργίας που αποφάσισε των Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας - Παξών και Διαποντίων νήσων, «'Αγιος Σπυρίδωνας».
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Ναυτεργατών, «η απεργία που θα ισχύσει σε όλους τους τύπους των πλοίων , αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων και συμπαράστασης στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατικών σωματείων της δύναμης της ΠΝΟ. Απαιτούμε άμεση υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας του 2021 και του 2020 που εγκληματικά καθυστερούν, με σκοπό την κατάργηση τους και την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου που καταπατά τα εργασιακά δικαιώματα» καταλήγουν στην ανακοίνωση τους οι ναυτεργάτες.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel