Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ιερέας έριξε βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη - Σοβαρά τραυματίες οι τρεις

banner roots

Ιερέας έριξε βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη - Σοβαρά τραυματίες οι τρεις
23.06.2021 | 21:45

Ιερέας έριξε βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη - Σοβαρά τραυματίες οι τρεις

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Τραυματισμένοι ο αστυνομικός που συνέλαβε τον δράστη και δύο δικηγόροι - Πρόκειται για 37χρονο ιερέα που εμπλεκόταν σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την καθαίρεσή του

Επίθεση με βιτριόλι στους επτά Μητροπολίτες του συνοδικού δικαστηρίου που συνεδρίαζε στη Μονή Πετράκη έκανε ιερέας, ο οποίος είχε καθαιρεθεί και το δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την ποινή της καθαίρεσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ιερέας- δράστης ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας και εμπλεκόταν σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.Από την επίθεση τραυματίας είναι και ο αστυνομικός που συνέλαβε τον δράστη. Ο αστυνομικός έχει διακομισθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.  Ο δράστης έριξε δύο μπουκαλάκια καυστικό υγρό στα θύματά του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο δικηγόροι που παρίσταντο στο δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο. Στο Συνοδικό δικαστήριο μετέχουν οι μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Αρτης, Κασσανδρείας, Γουμενίσσης και Ζακύνθου. Τουλάχιστον δύο εκ των Μητροπολιτών έχουν εγκαύματα στα μάτια.

Το οφθαλμολογικό τμήμα του νοσοκομείου Γεννηματάς βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε αν χρειαστεί να δεχθεί ασθενή από τα θύματα της επίθεσης με καυστικό υγρό είτε από το Λαϊκό είτε από το ΚΑΤ. 

Τραυματίες είναι οι  μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ', Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος.  Σοβαρά τραυματίες είναι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς.

 
mitropolitis-kassandreias-nikodimos__1_Ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας Νικόδημοςmitropolitis-kifisias-kyrillos__1_Ο Μητροπολίτης Κηφισιάς Κύριλλοςmitropolitis-zakynthou-dionysios__1_Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιοςmitropolitis-artis__1_Ο Μητροπολίτης Αρτης Καλλίνικοςmitropolitis-dryinoupolewsΟ Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως Ανδρέαςmitropolitis-glyfadas-antwnios__1_Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιοςmitropolitis-goumenissis__1_Ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης Δημήτριος

Στο Λαϊκό νοσοκομείο μετέβησαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αλλά και  ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας των ιεραρχών, ενώ στο ΚΑΤ  μεταβαίνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr αναμένεται και επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Για την κατάσταση των τραυματιών και τα γεγονόταν στο δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο  μίλησε ο μητροπολίτης Σταγών:

 
moni-petraki__9_moni-petraki__2_moni-petraki__4_
 
moni-petraki__8_moni-petraki__7_moni-petraki__5_
moni__1_moni__2_moni__3_moni__4_moni__5_
moni-petraki__8_moni-petraki__5_moni-petraki__7_

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το