Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Αλλάζει ο ποινικός κώδικας, μετά την «τρέλα» των αρνητών | Καταργείται το αυτόφωρο για εκπαιδευτικούς και γιατρούς

banner roots

Αλλάζει ο ποινικός κώδικας, μετά την «τρέλα» των αρνητών | Καταργείται το αυτόφωρο για εκπαιδευτικούς και γιατρούς
22.09.2021 | 11:54

Αλλάζει ο ποινικός κώδικας, μετά την «τρέλα» των αρνητών | Καταργείται το αυτόφωρο για εκπαιδευτικούς και γιατρούς

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Με το κύμα των αρνητών-αντιεμβολιαστών γονέων που κάνουν επιθέσεις και μηνύουν εκπαιδευτικούς να παίρνει διαστάσεις, η κυβέρνηση προχωράει σε αλλαγή στον ποινικό κώδικα και πλέον θα εξαιρούνται από τη διαδικασία του αυτοφώρου οι μηνύσεις εναντίον εκπαιδευτικών και γιατρών για υγειονομικά μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία είναι έτοιμη και αναμένεται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η βιομηχανία μηνύσεων και αγωγών από τους αρνητές των εμβολίων.
 
Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε πως η κυβέρνηση θα «θωρακίσει» τους εκπαιδευτικούς και με νομική προστασία από τους αρνητές γονείς: «Έχει κινητοποιηθεί η Εισαγγελία. Δεν θα ανεχθούμε τίποτα. Θα προστατεύσουμε τους εκπαιδευτικούς μας που κάνουν το καθήκον τους, που έχουν προσφέρει εξαιρετικό έργο και έχουν κάνει μια τεράστια προσπάθεια στο διάστημα της πανδημίας».
 
 
Στόχος είναι να προβλέπεται η εξαίρεση του αυτοφώρου για τις περιπτώσεις αυτές. Ουσιαστικά το δικαίωμα στη μήνυση παραμένει, το σημαντικό όμως είναι πως δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα οι αρνητές γονείς να στέλνουν τους εκπαιδευτικούς στο αυτόφωρο. Υπενθυμίζεται πως ο προπηλακισμός συνιστά ποινικό αδίκημα και σε αυτές τις περιπτώσεις παρεμβαίνει η ΕΛ.ΑΣ.
 
Μηνύσεις και προπηλακισμοί σε εκπαιδευτικούς από αρνητές γονείς
Υπενθυμίζεται ότι τον μπελά τους έχουν βρει οι εκπαιδευτικοί στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν τον νόμο και να προστατεύσουν τους μαθητές, καθώς οι γονείς αρνητές απτόητοι συνεχίζουν τις επιθέσεις εναντίον τους.
 
Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, στη Θέρμη, με έναν πατέρα ο οποίος χθες εισέβαλε στο σχολείο, απείλησε εκπαιδευτικούς και έσπρωξε τη διευθύντρια του σχολείου. Το αποτέλεσμα ήταν να πάνε όλοι στο αστυνομικό τμήμα. Ωστόσο ο ίδιος, παρότι σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον του για διατάραξη οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας και θα δικαστεί, σήμερα ξαναπήγε στο σχολείο για να κάνει μήνυση στη διευθύντρια, με την οποία της ζητάει 2,7 εκατομμύρια ευρώ!
 
 
Αρνητές στήνουν «βιομηχανία» μηνύσεων κατά εκπαιδευτικών
Την ίδια στιγμή, εντύπωση προκαλεί η οργάνωση με την οποία δρουν οι ομάδες αρνητών και αντιεμβολιαστών στη χώρα. Σε ιστοσελίδα -που μέχρι στιγμής έχει δεχθεί πάνω από 370.000 επισκέψεις- οι αρνητές περιλαμβάνουν ένα ολόκληρο υπόδειγμα μήνυσης κατά εκπαιδευτικών, με οδηγίες προς τους γονείς.
 
Πρόκειται για ένα έντυπο μήνυσης 23 σελίδων, στο οποίο οι αρνητές εγκαλούν τους εκπαιδευτικούς -και άλλους δημόσιους λειτουργούς- για τα «εγκλήματα του Βασανισμού, της Εσχάτης Προδοσίας, των Εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας και της Σύστασης Εγκληματικής Οργάνωσης»!
 
Το «έγκλημα», κατά τους αρνητές, είναι ότι -όπως συνεχίζει το κείμενο- «οι άνω εγκαλούμενοι, όντες εν ώρα υπηρεσίας, επέβαλαν ιατρική πράξη (μάσκα, τεστ, εμβόλιο, ….) κατά καταφανή παραβίαση θεμελιωδών συνταγματικών διατάξεων».
 
Σε άλλο σημείο ισχυρίζονται ότι «οι εγκαλούμενοι δημόσιοι υπάλληλοι εκπαιδευτικοί προσπαθώντας να επιβάλλουν μία προδήλως παράνομη και αντισυνταγματική Κυβερνητική Απόφαση μιας Παράνομης και Κατοχικής Κυβέρνησης, παραβίασαν το σκληρό πυρήνα του Συντάγματος, το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Συμβάσεις και κατέλυσαν κάθε έννοια δικαίου και ανθρωπίνου δικαιώματος με υπερσυνταγματική ισχύ σύμφωνα με το άρθρο 28 του Συντάγματος, και το άρθρο 6 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση».
 
Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχει και υπόδειγμα δήλωσης γονέα προς το σχολείο, με την οποία ο γονέας κηδεμόνας δηλώνει πως «για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ αφορά το σώμα και την υγεία του, θα πρέπει ΠΡΩΤΑ να ενημερώνετε εμένα και να ΜΗΝ προβαίνετε σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ενέργεια χωρίς της ΡΗΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ μου για λογαριασμό του».
 
«Κεραυνοί» Κεραμέως κατά αρνητών-γονέων: Θα στηρίξουμε τους εκπαιδευτικούς
Η Νίκη Κεραμέως εξήγησε σήμερα ότι ήδη από την περασμένη χρονιά «περάσαμε μια διάταξη με την οποία καλύπτουμε πλήρως νομικά τους εκπαιδευτικούς μας. Παράλληλα, βρισκόμαστε σε συνεργασία με τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης για τα ζητήματα αυτά».
 
 
Εισαγγελική παρέμβαση για τους αντιεμβολιαστές που μηνύουν εκπαιδευτικούς
Χθες πάντως ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής έδωσε παραγγελία προς τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας να διερευνήσουν εάν τελούνται ποινικώς διωκόμενα αδικήματα από αντιεμβολιαστές-αρνητές εμβολίων που μηνύουν εκπαιδευτικούς.
 
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί από τους συναδέλφους του, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, να επιλαμβάνονται τάχιστα και να ερευνούν εάν οι αναφερόμενες ενέργειες αντιεμβολιαστών-αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις, και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει. Τους καλεί, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, η παρέμβασή τους να είναι συνεχής, με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel