Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Σεισμός στην Κρήτη: Ένας νεκρός από τη δόνηση των 5,8 Ρίχτερ - Έντεκα οι τραυματίες

banner roots

Σεισμός στην Κρήτη: Ένας νεκρός από τη δόνηση των 5,8 Ρίχτερ - Έντεκα οι τραυματίες
27.09.2021 | 12:10

Σεισμός στην Κρήτη: Ένας νεκρός από τη δόνηση των 5,8 Ρίχτερ - Έντεκα οι τραυματίες

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ο νεκρός είναι ένας από τρεις εγκλωβισμένους που υπήρχαν στην εκκλησία Προφήτης Ηλίας - Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, κατέρρευσε ο τρούλος της εκκλησίας -11 τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία/κέντρα Υγείας - Ακόμη δύο εγκλωβισμένοι στο Αρκαλοχώρι

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη.

Ο νεκρός ήταν ένας από τους τρεις εργάτες που ήταν εγκλωβισμένοι στην εκκλησία Προφήτης Ηλίας στο Αρκαλοχώρι.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του protothema.gr, κατέρρευσε ο τρούλος της εκκλησίας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο εργάτης.

 

Ο άτυχος εργάτης παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρεται σε νοσοκομείο.

 
 

Ακόμη ένας εργάτης που ήταν μαζί του στο εκκλησάκι απομακρύνθηκε σώος.

Οι εγκλωβισμένοι που ήταν μέσα στην εκκλησία, έκαναν εργασίες την ώρα του σεισμού.

243209927_569570161037397_4696241618635099986_n243297206_569570064370740_7929403944463469069_n

Την ίδια ώρα ακόμη δύο άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στο σπίτι τους στο Αρκαλοχώρι. Πρόκειται για τους γονείς της προέδρου της κοινότητας Αρκαλοχωρίου Χρυσούλας Κεγκέρογλου.

ISSSSseismos_kriti_zimies


Στο μεταξύ, 11 τραυματίες έχουν διακομισθεί στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου. Από αυτούς οι τρεις διακομίζονται ήδη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείο, με τον ένα να είναι πολυτραυματίας και οι άλλοι δύο να έχουν υποστεί κατάγματα. Στους υπόλοιπους οκτώ που παραμένουν στο κέντρο υγείας,  γίνονται εξετάσεις ώστε να αξιολογηθεί η κατάστασή τους και να κριθεί αν θα πρέπει να διακομισθούν σε νοσοκομείο. 
Μέχρι στιγμής στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός.

kriti_seismos__2_kriti_seismos__3_kriti_seismos__4_kriti_seismos__5_kriti_seismos__6_kriti_seismos__1_

Κάποιοι πολίτες για τους οποίους είχε αναφερθεί ότι είχαν παγιδευτεί σε φαρμακείο, απομακρύνθηκαν μόνοι τους με ασφάλεια.

Με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το γενικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών «Εγκέλαδος» της Γενικλής Γραματείας Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα, κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προσρασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, οι υπηρεσίες τοπικής αυτοδικοίησης, ενώ εκτός από τις δυνάμεις της Κρήτης μεταβαίνουν στην περιοχή η 1η και η 2η ΕΜΑΚ, καθώς και κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων και Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του υπουργείου Υποδομών.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Στυλιανίδης, από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τον δήμρχο Μινώα Πειδιάδος, Εμμανουήλ Φραγκάκη, και τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, ενώ μεταβαίνει στην περιοχή με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, τον γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου και τον γενικό διευθυντή Συντονισμού, Φοίβο Θεοδώρου.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το