Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Κακοκαιρία «Αθηνά»: Σάρωσε τη Βόρεια Εύβοια | Πλημμύρισε η παραλία, δρόμοι κόπηκαν στη μέση (photos)

banner roots

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Σάρωσε τη Βόρεια Εύβοια | Πλημμύρισε η παραλία, δρόμοι κόπηκαν στη μέση (photos)
09.10.2021 | 20:16

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Σάρωσε τη Βόρεια Εύβοια | Πλημμύρισε η παραλία, δρόμοι κόπηκαν στη μέση (photos)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Του Φρίξου Δρακοντίδη

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από την πλημμυρισμένη παραλία της Αγίας Άννας στην Βόρεια Εύβοια μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Αθηνά». Νωρίτερα έγινε διακοπή κυκλοφορίας στην Β. Εύβοια από Κοτσικιά προς Λουτρό Κοτσικιά.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε Αχλάδι και Κοτσικιά. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λίμνης Μαντουδίου, εκτός απο τις κατολισθήσεις, παρατηρήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στην κοινότητα Στροφυλιάς.

Screenshot_20211009_155653

Screenshot_20211009_155702

Με νεότερη δήλωση του το evima.gr ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης κάνει έκκληση στους δημότες Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους .

«Πλημμύρισαν καλλιέργειες από την καταρρακτώδη βροχή. Έχει κοπεί ο δρόμος από Κοτσικιά προς την παραλία ενώ φερτά υλικά έχουν γεμίσει όλες οι περιοχές που χτύπησε η κακοκαιρία. Διακοπή της κυκλοφορίας αυτή την ώρα από Κοτσικιά προς λουτρό Κοτσικιά. Κίνδυνος πλημμύρας στην παραλία της Αγίας Άννας» ανέφερε.

euvoia-plimmyres__2_

Πού έχουν προκληθεί τα μεγαλύτερα προβλήματα

Η κακοκαιρία «Αθηνά» έφτασε στην Εύβοια, ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα στα βόρεια του Νομού, που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές έχουν ξεκινήσει από την Παρασκευή.

euvoia-plimmyres__1_

euvoia-plimmyres__3_

plimires

evia-plimires

Συγκεκριμένα, στην Δημοτική Ενότητα Νηλέως και στην κοινότητα Στροφυλιάς, εκδηλώθηκαν χαλαζοπτώσεις με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ποτάμια και δρόμοι, ενώ όπως θα δείτε και στις παρακάτω εικόνες υπήρχαν και κατολισθήσεις σε ΑχλαδιΚοτσικιά.

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα υπάρχουν και στην κοινότητα Στροφυλιάς, στα σημεία βρίσκονται μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλαδάς.

plimires-evoia

evia-1

Ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας δήλωσε στο evima.gr, «Πλημμύρισαν καλλιέργειες από την καταρρακτώδη βροχή. Έχει κοπεί ο δρόμος από Κοτσικιά προς την παραλία ενώ φερτά υλικά έχουν γεμίσει όλες οι περιοχές που χτύπησε η κακοκαιρία. Διακοπή της κυκλοφορίας αυτή την ώρα από Κοτσικιά προς λουτρό Κοτσικιά. Κίνδυνος πλημμύρας στην παραλία της Αγίας Άννας».

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Κυριακή (10-10-2021) και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη δυτικήκεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά:

1. Αύριο Κυριακή (10-10-2021) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες και βαθμιαία την Ήπειρο, τη δυτική Στερέα και τη δυτική Πελοπόννησο.

2. Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (11-10-2021) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εξακολουθήσουν στις προαναφερθείσες περιοχές, θα επεκταθούν στην κεντρική Στερεά και τη δυτική Θεσσαλία. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και τα κεντρικά και μέχρι το απόγευμα και στη Μακεδονία.

3. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός στη χώρα θα παρουσιάσει και νέα επιδείνωση στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο

Κυριακή

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα κατά τόπους στα δυτικά, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα είναι ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις τοπικά πιο πυκνές, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι
νοτιοανατολικοί 4 με 5 με ενίσχυση το βράδυ στα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 18 με 21 βαθμούς, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 27 με 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα

Στα νοτιοανατολικά θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βόρεια και μέχρι το απόγευμα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα στα βόρεια σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και μικρή πτώση στη βορειοδυτική Ελλάδα.

Τρίτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα στα δυτικά από το απόγευμα θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πέμπτη

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια θα είναι ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel