Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>«Αθάνατη» - Όλη η Ελλάδα αποχαιρέτησε με χειροκροτήματα τη Φώφη Γεννηματά

banner roots

«Αθάνατη» - Όλη η Ελλάδα αποχαιρέτησε με χειροκροτήματα τη Φώφη Γεννηματά
27.10.2021 | 17:36

«Αθάνατη» - Όλη η Ελλάδα αποχαιρέτησε με χειροκροτήματα τη Φώφη Γεννηματά

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στο «τελευταίο αντίο» - Τραγικές φιγούρες τα παιδιά της, ο σύζυγός της και η αδελφή της - Στρατιωτικές τιμές στην ταφή- Πλήθος κόσμου και συγκίνηση στο λαϊκό προσκύνημα που προηγήθηκε

Στο Α' Νεκροταφείο υπό τον ήχο χειροκροτημάτων και του Πένθιμου Εμβατηρίου έγινε η ταφή της Φώφης Γεννηματά δίπλα στον πατέρα της.  Με βάση το πρωτόκολλο -η κηδεία της έγινε με τιμές εν ενεργεία υπουργού- την ώρα της ταφής αποδόθηκαν στρατιωτικές τιμές και  εννέα στρατιώτες έριξαν από τρεις πυροβολισμούς στον αέρα. Η σημαία που κάλυπτε το φέρετρό της παραδόθηκε στον σύζυγό της και τα παράσημα στα τρία της παιδιά. 

 

Με ένα λουλούδι την αποχαιρέτησαν οι δικοί της άνθρωποι, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κώστας Τασούλας, την αποχαιρέτησαν στην τελευταία της κατοικία ρίχοντας ένα λουλούδι. Παρόντες στην ταφή και στελέχη του ΚΙΝΑΛ, που θέλησαν να πουν το ύστατο χαίρε. Ανάμεσά τους ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Κώστας Γείτονας. 

 

Κλίμα βαθιάς συγκίνησης επικράτησε στο τελευταίο «αντίο» προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής από την οικογένεια, τους συντρόφους, τους φίλους,  πολιτικούς όλων των παρατάξεων, αλλά και από απλό κόσμο. 

 

Μετά την εξόδιο ακολουθία, η σορός της Φώφης Γεννηματά ξεκίνησε το τελευταίο ταξίδι προς το  Α' Νεκροταφείο. Στάση έγινε μπροστά στη Βουλή, με τον κόσμο να χειροκροτά, φωνάζοντας «Αθάνατη». Δίπλα της σε αυτήν την τελευταία διαδρομή βρέθηκαν τα παιδιά της, ο σύζυγός της και η αδελφή της μαζί με περίπου 300 άτομα που συνόδευσαν τη Φώφη Γεννηματά.

 

Στο Α' Νεκροταφείο μαζεύτηκε πολύς κόσμος. Οι στρατιώτες είχαν παραταχθεί από νωρίς όπως και η φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού. Στην κεφαλή της πομπής προς το Α' Νεκροταφείο βρισκόταν αξιωματικός, ενώ μετά την ταφή, η σημαία θα παραδοθεί στον σύζυγό της και τα παράσημα στα τρία της παιδιά.Οι σημαίες σε όλη τη χώρα κυματίζουν μεσίστιες, καθώς κυρήχθηκε εθνικό πένθος.  

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfa8dcxkkcnd-se)

 

 
kideia-fwfi__11_kideia-fwfi__9_kideia-fwfi__10_kideia-fwfi__8_kideia-fwfi__7_


Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ενώ ακολούθησαν τα συλλυπητήρια προς τους συγγενείς  Φανερά συντετριμμένοι, ο σύζυγός της Ανδρέας Τσούνης και τα τρία της παιδιά που μαζί με τους άλλους συγγενείς αποχαιρέτησαν τον δικό τους άνθρωπο.  Στη γενναιότητα, τη μαχητικότητα, αλλά και τους αγώνες που έδωσε, ως πολιτικός, σύζυγος, γυναίκα και μητέρα αναφέρθηκαν στους επικηδείους της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης αλλά και τα τρία της παιδιά, ο Γιώργος, η Κατερίνα, η Αιμιλία. 

Παρόντες στο τελευταίο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία. Στην Μητρόπολη βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με ένα λευκό τριαντάφυλλο, που το άφησε πάνω στο φέρετρο ενώ στη συνέχεια συλλυπήθηκε την οικογένειά της. Νωρίτερα έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επίσης με ένα λευκό τριαντάφυλλο, με τη σύζυγό του Μαρέβα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κούτσούμπας, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. 


Αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα και λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι, το φέρετρο μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, με κόσμο να πετά λουλούδια.

Πολιτικοί  έφταναν σταδιακά για να συλλυπηθούν την οικογένειά της. 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfa5l2e8k7s9-se)
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfa550r9316x-se)

Ανάμεσά τους ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Νικήτας Κακλαμάνης. Παρόντες και πρώην πρωθυπουργοί όπως ο Κώστας Σημίτης, με τη σύζυγό του Δάφνη ο Λουκάς Παπαδήμος, αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου, τον οποίο υποδέχθηκαν με χειροκρότημα. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσήλθε με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ενώ παρόντες είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.  Εκεί βρέθηκαν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Κώστας Γείτονας, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. 

oikogeneia__1_oikogeneia__2_oikogeneia__3_

 

5411486__1_54114875411494

 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfa4wi8g1qs1-se)

oikogeneia-gennimata__2_Η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfa4zleux4fd-se)

Στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασε και η Ντόρα Μπακογιάννη, υποβασταζόμενη από τον γιο της Κώστα και την κόρη της Αλεξία. Η Ντόρα Μπακογιάννη συγκίνησε τις προηγούμενες ημέρες, όταν ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο. Ο κόσμος την υποδέχθηκε με χειροκροτήματα. Μόλις μπήκε στην εκκλησία, φανερά συγκλονισμένη έσπευσε στους συγγενείς της Φώφης για να τους συλλυπηθεί, έχοντας μια αγκαλιά για τον άντρα και τα παιδιά της. 

dora_fofi

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfa4ou0vjw95-se)

Στην κηδεία βρίσκονται επίσης ο πρώην υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Γιώργης Βαρδινογιάννης, η Γιάννα Αγγελοπούλου. «Αγωνίστηκε πάρα πολύ σκληρά» ήταν τα λόγια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου. 

 

IMG_2191IMG_2185IMG_2186IMG_2188541151154115075411503

 

DSC_4172-01
arxigoi__1_arxigoi__2_DSC_4168-01DSC_4119DSC_4112DSC_4115DSC_4156DSC_4127

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel