Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>«Έλεγα σε συναδέλφους ότι θα πέσει το ταβάνι και δεν με πίστευαν» | Συγκλονίζει η δασκάλα που έσωσε τους μαθητές την τελευταία στιγμή

the roots web banners 06

«Έλεγα σε συναδέλφους ότι θα πέσει το ταβάνι και δεν με πίστευαν» | Συγκλονίζει η δασκάλα που έσωσε τους μαθητές την τελευταία στιγμή
06.11.2021 | 11:32

«Έλεγα σε συναδέλφους ότι θα πέσει το ταβάνι και δεν με πίστευαν» | Συγκλονίζει η δασκάλα που έσωσε τους μαθητές την τελευταία στιγμή

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

«Σήκωσα το βλέμμα μου στο ταβάνι και είδα ρωγμές που δεν υπήρχαν την προηγούμενη ημέρα. Αμέσως σκέφτηκα να πάρω τα παιδιά και να βγούμε έξω», περιέγραψε η δασκάλα που έβγαλε τους μαθητές από την αίθουσα λίγο πριν καταρρεύσει η οροφή σε σχολείο, στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» στο Mega, η δασκάλα τόνισε πως «στις 8.00 το πρωί μπήκα στην αίθουσα της ΣΤ’ Δημοτικού για να κάνουμε προσευχή, γιατί στις 9.00 θα πηγαίναμε εκδρομή. Τότε σήκωσα το βλέμμα μου στο ταβάνι και είδα τις ρωγμές. Σκέφτηκα: Θα κάτσω τώρα εδώ να πέσει το ταβάνι στα κεφάλια μας; Πραγματικά, αυτό σκέφτηκα. Και τα μάζεψα και φύγαμε γρήγορα».

«Βγήκαμε έξω στις 8.30 και στις 9.00 το ταβάνι έπεσε. Και παρότι ήταν με ρωγμές, δεν είχαν πέσει κάτω κομμάτια, για να θορυβηθούμε νωρίτερα. Τίποτα απολύτως. Μόνο λίγη σκόνη υπήρχε στο πάτωμα. Όταν στις 9.00 άκουσα το κουδούνι, σχεδόν ταυτόχρονα άκουσα και τον θόρυβο. Κι είδα να βγαίνει και σκόνη από το παράθυρο. Έπεσε όλο το ταβάνι. Δεν το πιστεύω πως έγινε όλο αυτό. Είμαι σε κατάσταση σοκ ακόμα. Στις 9.00 που έπεσε το ταβάνι θα ήμασταν μέσα», συμπλήρωσε η δασκάλα.

Στη συνέχεια, δήλωσε ότι «κανείς από τους συναδέλφους μου δεν με πίστευε. Τους έλεγα, όταν βγήκαμε στο προαύλιο, ότι θα πέσει το ταβάνι και κανένας δεν με πίστευε. Τα δε παιδιά δεν κατάλαβαν τίποτα. Εγώ είπα στα παιδιά να βγούμε έξω, γιατί είδα αυτές τις ρωγμές. Βγήκαμε, παίξαμε έξω για να περάσει η ώρα, και τα παιδιά δεν κατάλαβαν, δεν φοβήθηκαν».

Υπενθυμίζεται πως εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε το περιστατικό στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, όπου κατέρρευσε το ταβάνι σχολικής αίθουσας, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός, αφού οι μαθητές είχαν απομακρυνθεί εγκαίρως.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, για να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής.

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το