Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Προβάδισμα Λοβέρδου δίνει δημοσκόπηση της GPO | Ακολουθούν Παπανδρέου και Ανδρουλάκης

the roots web banners 06

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Προβάδισμα Λοβέρδου δίνει δημοσκόπηση της GPO | Ακολουθούν Παπανδρέου και Ανδρουλάκης
06.11.2021 | 12:40

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Προβάδισμα Λοβέρδου δίνει δημοσκόπηση της GPO | Ακολουθούν Παπανδρέου και Ανδρουλάκης

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Σε «μάχη για τρεις» με τον Ανδρέα Λοβέρδο να διατηρεί προς το παρόν προβάδισμα, φαίνεται πως αναδεικνύεται η κούρσα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO ανάμεσα στους συνολικά έξι υποψηφίους που διεκδικούν την προεδρία του κόμματος, διακρίνονται δύο «ταχύτητες» οι οποίες αναδεικνύουν πως αναμένεται να υπάρξει και δεύτερος γύρος της εκλογικής διαδικασίας χωρίς ωστόσο να μπορεί να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα για το ποιοι δύο από τους τρεις «ισχυρούς» θα είναι αυτοί που θα δώσουν την τελική μάχη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η έρευνα της εταιρείας που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα», προβάδισμα προς το παρόν φαίνεται να έχει ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος μάλιστα ξεκινά από πλεονεκτική θέση τόσο ανάμεσα στους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής όσο και ανάμεσα στους πολίτες που προτίθενται να ψηφίσουν στην εσωκομματική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου. Ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Νίκος Ανδρουλάκης, με την έρευνα να δείχνει πως η διαφορές είναι τόσο μικρές που καθιστά αβέβαιο ποιοι θα αποτελέσουν την τελική δυάδα.

Την δεύτερη «ταχύτητα» της κούρσας αποτελούν οι Παύλος Χρηστίδης, Παύλος Γερουλάνος, και Χάρης Καστανίδης οι οποίοι συγκεντρώνοντας μονοψήφια ποσοστά, είναι πιθανόν να αποτελέσουν ρυθμιστές της διαδικασίας με την στάση που θα κρατήσουν σε περίπτωση που δεν περάσουν στον β' γύρο.

Ειδικότερα στην «δεξαμενή» των πιθανών ψηφοφόρων, ο Ανδρέας Λοβέρδος καταγράφει ποσοστό 28,8% (27,2% στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ), ο Γιώργος Παπανδρέου 25,2% (25,8%), ο Νίκος Ανδρουλάκης 24,7% (25,4%), ο Παύλος Χρηστίδης 6,2% (6,2%), ο Παύλος Γερουλάνος 4,3% (4,3%) και ο Χάρης Καστανίδης 4,1% (3,7%).

Από αυτούς, ο Ανδρέας Λοβέρδος, καταγράφει καλύτερη εικόνα και στην προοπτική που μπορεί να προσδώσει στο Κίνημα Αλλαγής, μέσα από αύξηση της εκλογικής δύναμης του κόμματος. Συγκεκριμένα όπως αποτυπώνει η δημοσκόπηση ο κ. Λοβέρδος συγκεντρώνει το 30,4% των πολιτών που προτίθενται να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές και οι οποίοι κρίνουν πως θα αυξήσει τα ποσοστά των κομμάτων. Ακολουθεί ο κ. Παπανδρέου με 25,6%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 20%, ο Παύλος Χρηστίδης με 4,3%, ο Παύλος Γερουλάνος με 4% και ο Χάρης Καστανίδης με 3,7%.

Όσον αφορά στην καταλληλότητα για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, ο Ανδρέας Λοβέρδος, μεταξύ των πολιτών που προτίθενται πως θα ψηφίσουν, προηγείται με 32,4% και ακολουθούν, Παπανδρέου με 24,6%, Ανδρουλάκης με 23,9%, Χρηστίδης με 5,3%, Γερουλάνος με 4% και Καστανίδης με 3,9%. Από την άλλη, ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ προβάδισμα διατηρεί και πάλι ο Ανδρέας Λοβέρδος με 30,2% έναντι των Παπανδρέου με 27,1%, Ανδρουλάκη με 24,5%, Χρηστίδη με 5,4%, Γερουλάνου με 3,9% και Καστανίδη με 3,5%.

Την ίδια ώρα θετικές γνώμες σε ποσοστό 82,5% συγκεντρώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος 80,1% και οι Χρηστίδης, Καστανίδης, Γερουλάνος και Παπανδρέου με 63,3%, 60,9% 57,6% και 53,1% αντίστοιχα.

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το