Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Θεσσαλονίκη: Οδηγίες του Συνδέσμου Εργολάβων Υδραυλικών ενόψει της επιδείνωσης του καιρού
afoi poriazi
Θεσσαλονίκη: Οδηγίες του Συνδέσμου Εργολάβων Υδραυλικών ενόψει της επιδείνωσης του καιρού
22.01.2022 | 11:41

Θεσσαλονίκη: Οδηγίες του Συνδέσμου Εργολάβων Υδραυλικών ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Συμβουλές προς τους καταναλωτές για να προστατεύσουν τα δίκτυα ύδρευσης και τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου από τον παγετό.

Η «Ελπίδα» είναι προ των πυλών και ο Σύνδεσμος Εργολάβων Υδραυλικών Θεσσαλονίκης στην κατεύθυνση της προστασίας των εγκαταστάσεων και κατ’ επέκταση των καταναλωτών, δίνει μια σειρά από οδηγίες για να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις προηγούμενων χρόνων.

Για τα δίκτυα ύδρευσης των κατοικιών:

-Μάθετε πού βρίσκεται ο υδρομετρητής (ρολόι) του σπιτιού σας καθώς και τα σημεία όπου βρίσκονται ο κεντρικός και οι περιφερειακοί διακόπτες υδροδότησης.

- Ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι οι διακόπτες του δικτύου υδροδότησης ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά.

- Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (π.χ. ηλιακού θερμοσίφωνα, βρύσες μπαλκονιών) είναι μονωμένοι, διαφορετικά φροντίστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν.

-Απομονώστε ή καλύτερα εκκενώστε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα αν πρόκειται να λείψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

-Ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

-Κλείστε την παροχή νερού προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα και αδειάστε το νερό από το σύστημα, αν είσαστε στο σπίτι κατά τη διάρκεια του παγετού και ιδιαίτερα το βράδυ, διαφορετικά αφήστε μια βρύση να στάζει στο κύκλωμα ζεστού νερού.

-Μην σπαταλάτε αλόγιστα νερό για να απομακρύνετε το χιόνι και τον πάγο.

-Ενημερωθείτε αν έχει τοποθετηθεί αντιψυκτικό στον ηλιακό θερμοσίφωνα από την κατασκευάστρια εταιρία ή τον ειδικό τοποθέτησης, σε περίπτωση κλειστού κυκλώματος. Σε αντίθετη περίπτωση, προμηθευτείτε τον κατάλληλο αντιψυκτικό και φροντίστε για την τοποθέτησή του.

-Ελέγξτε αν υπάρχουν διαρροές στις βρύσες ή τα καζανάκια.

-Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και τις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια και λειτουργούν ομαλά.

-Φροντίστε για την αποκατάσταση ή εγκατάσταση μονώσεων σε ευάλωτα σημεία του εξωτερικού ιδιωτικού μας δικτύου από εξειδικευμένους τεχνίτες. Υδρόμετρα που βρίσκονται σε φρεάτια-ντουλάπια εκτεθειμένα και κυρίως σε περιοχές γύρω από τον αστικό ιστό, είναι ακόμη πιο ευάλωτα στην παγωνιά.

Για τα δίκτυα (εγκαταστάσεις) φυσικού αερίου των κατοικιών:

-Δεν κλείνουμε τη βάνα του φυσικού αερίου, ούτε το ρεύμα και αφήνουμε ενεργοποιημένη τη θέρμανση, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.

-Ελέγχουμε την έξοδο των συμπυκνωμάτων της μονάδας φυσικού αερίου, κι αν παγώσει την αφαιρούμε από τη μονάδα.

- Αν η μονάδα – σωληνώσεις είναι εκτεθειμένες στην παγωνιά, αφήνουμε μια βρύση στο ζεστό νερό να στάζει.

Σε κάθε περίπτωση η σύσταση προς τους καταναλωτές είναι να απευθύνονται σε αδειούχο εγκαταστάτη τεχνικό, γιατί κάθε εγκατάσταση έχει τις ιδιαιτερότητές της.

Πηγή: voria.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018