Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ο Ανδρουλάκης θα κληθεί από τον νέο αρχηγό της ΕΥΠ να ενημερωθεί για την παρακολούθησή του

banner roots

Ο Ανδρουλάκης θα κληθεί από τον νέο αρχηγό της ΕΥΠ να ενημερωθεί για την παρακολούθησή του
05.08.2022 | 17:34

Ο Ανδρουλάκης θα κληθεί από τον νέο αρχηγό της ΕΥΠ να ενημερωθεί για την παρακολούθησή του

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα
Ο Ανδρουλάκης παρακολουθείτο με συμβατικά μέσα και όχι με το Predator έως και δύο μέρες μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Θέμα ημερών η ενημέρωση από την ΕΥΠ

Θέμα χρόνου θεωρείται η κλήση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, το κινητό του κ. Ανδρουλάκη παρακολουθείτο επί τρεις μήνες με την επισύνδεση, η οποία δεν έγινε με το λογισμό Predator να διακόπτεται δύο μέρες μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, «η διαδικασία των επισυνδέσεων για να είναι νόμιμη δεν είναι απλή. Απαιτείται εισαγγελική έγκριση για την παρακολούθηση, η οποία προφανώς υπήρξε». Επισημαίνεται ωστόσο πως δεν υπήρξε σχετική ενημέρωση.

Σημειώνεται δε πως η εν λόγω παρακολούθηση δεν έγινε με το λογισμό Predator, αλλά με συμβατικά μέσα που χρησιμοποιούνται από την ΕΥΠ σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Η καταγγελία του Ανδρουλάκη λειτούργησε ως καταλύτης, αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης, οι οποίες επισημαίνουν πως ο πρωθυπουργός δεν είχε ενημέρωση για τους χειρισμούς της ΕΥΠ και όταν κατέστη σαφές τι συμβαίνει, δεν επέτρεψε περιθώρια παρερμηνείας των προθέσεών του. «Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της δια της παραίτησης Δημητριάδη, αλλά πλέον τον λόγο έχει η δικαιοσύνη», επισημαίνουν.

Η κλήση του θα γίνει από τον νέο αρχηγό της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη ο οποίος ορίστηκε αντικαταστάτης του Παναγιώτη Κοντολέοντος ο οποίος παραιτήθηκε νωρίτερα σήμερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος προς το παρόν βρίσκεται στην Κρήτη και στις 17:00 αναμένεται να κάνει On camera δήλωση για την υπόθεση θα προσέλθει εντός των επομένων ημερών στην ΕΥΠ και εκεί θα λάβει πλήρη γνώση σχετικά με όσα αφορούν στις καταγγελίες που έκανε ο ίδιος κατά την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε πρόσφατα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για την υποκλοπή του κινητού του τηλεφώνου.

Λεπτομέρειες σχετικά με το εάν η Χαριλάου Τρικούπη θα επιλέξει να δημοσιοποιήσει στοιχεία που θα έλθουν σε γνώση του κ. Ανδρουλάκη δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο κάτι τέτοιο παραμένει στη διακριτική ευχέρεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Υπενθυμίζεται σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Κοντολέων, παραιτήθηκε «κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων». Σύμφωνα δε με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Κοντολέων δεν είχε παράσχει τη δέουσα ενημέρωση για νόμιμη επισύνδεση προς το Μεγαρο Μαξίμου.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το