Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>10 εντολές για να πέσουν οι τιμές με συνταγή ΟΟΣΑ

banner roots

10 εντολές για να πέσουν οι τιμές με συνταγή ΟΟΣΑ
28.11.2013 | 08:54

10 εντολές για να πέσουν οι τιμές με συνταγή ΟΟΣΑ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Γραμμή πλεύσης, που οδηγεί στην αποκλιμάκωση των τιμών σε αγαθά και υπηρεσίες, υποδεικνύει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Ανχελ Γκουρία, παρέδωσε στην κυβέρνηση την αναμενόμενη έκθεση. «Μετά το χρέος υπάρχει ζωή», τόνισε.

Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η κατάργηση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που ενισχύουν καρτέλ.

Το... γκρέμισμα νομοθετικών διατάξεων, που βάζουν περιορισμούς στη διακίνηση των προϊόντων σε τέσσερις μεγάλους τομείς της ελληνικής οικονομίας και ταυτόχρονα κρατούν ψηλά την ακρίβεια σε καιρό ύφεσης, συστήνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Aνχελ Γκουρία που βρέθηκε χθες στην Αθήνα, παρουσίασε μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη τη μελέτη, που του είχε παραγγείλει η κυβέρνηση, για την καταγραφή και κοστολόγηση των εμποδίων στο λιανικό εμπόριο, στη μεταποίηση τροφίμων, στα δομικά υλικά και στον τουρισμό.

Η μελέτη κόστισε 900.000 ευρώ στους Ελληνες φορολογούμενους. Αλλά τα οφέλη, από την άρση μόλις 66 αναχρονιστικών διατάξεων σε σύνολο 329 που προτείνονται, ανέρχονται σε 5,2 δισ. ευρώ ετησίως.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το