Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ξανθιά «γραμματέας»… ελβετικής τράπεζας υπόσχεται μέσω Facebook δάνεια χιλιάδων ευρώ
Ξανθιά «γραμματέας»… ελβετικής τράπεζας υπόσχεται μέσω Facebook δάνεια χιλιάδων ευρώ
16.08.2022 | 18:10

Ξανθιά «γραμματέας»… ελβετικής τράπεζας υπόσχεται μέσω Facebook δάνεια χιλιάδων ευρώ

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Προσοχή στη νέα απάτη! - Δείτε πώς οι δράστες προσεγγίζουν το υποψήφιο θύμα

Μια νέα απάτη μέσω δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης έστησαν επιτήδειοι με σκοπό να εξαπατήσουν χρήστες αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η εικονιζόμενη ισχυρίζεται ότι είναι γραμματέας σε ελβετική τράπεζα και πως το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στο οποίο εργάζεται έχει τη δυνατότητα να δανείσει μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η πρώτη προσέγγιση προς τα υποψήφια θύματα της γίνεται με αποστολή αιτήματος φιλίας. Σε περίπτωση που το αίτημα γίνει αποδεκτό, ακολουθεί μήνυμα στο messenger του χρήστη στο οποίο η ξανθιά «γραμματέας» αναφέρει: «Είμαι από την Ελβετία και είμαι γραμματέας της Kantonalbank Zürich. Είμαστε πολύ σοβαροί απέναντι σε όλους τους πελάτες μας, γι' αυτό εμπιστευτείτε μας και πείτε μας πόσα χρήματα χρειάζεστε».

Αν ο χρήστης απαντήσει θετικά, η «γραμματέας» τού συστήνει να στείλει μέιλ στη τράπεζα, σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση, για να λάβει την ακόλουθη απάντηση: «Καλώς ήρθατε, κυρίες και κύριοι, στη Zürcher Kantonalbank. Είμαστε σε μια τράπεζα που προσφέρει πολύ εύκολα δάνεια. Και άλλα χρηματοπιστωτικά προϊόντα. Πόσα χρήματα χρειάζεστε;» 

Μάλιστα οι επιτήδειοι επιμένουν από το υποψήφιο θύμα να τους στείλει μέσω μέιλ τον αριθμό του προσωπικού τους τηλεφώνου, στο οποίο έπειτα στέλνουν sms με έναν σύνδεσμο. Αν τον πατήσει, αποκτούν άμεσα πρόσβαση στον λογαριασμό σου στο Facebook, τον χακάρουν θέτοντας έτσι σε κίνδυνο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018