Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Έρχονται κατασχέσεις στα νυκτερινά μαγαζιά

pame boreio aigaio

Έρχονται κατασχέσεις στα νυκτερινά μαγαζιά
29.11.2013 | 08:32

Έρχονται κατασχέσεις στα νυκτερινά μαγαζιά

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Με ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, "παρών" εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και αρνητικές ψήφους από τα υπόλοιπα κόμματα, επικυρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του περασμένου Αυγούστου, που έδινε στη φορολογική διοίκηση το δικαίωμα κατασχέσεων σε επιχειρήσεις που λειτουργούν τις νυκτερινές ώρες, τα Σαββατοκύριακα και τον μήνα Αύγουστο, και έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο που υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ.

Για τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολο Βεζυρόπουλο, οι ενστάσεις μπροστά σε μια τέτοια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν μπορούν παρά να προκαλούν "προβληματισμό για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει η στείρα άρνηση".

Η συζήτηση που ακολούθησε, ανέδειξε κεντρικές ενστάσεις και διαφωνίες για την φορολογική πολιτική και τακτική της κυβέρνησης, όσο και σφοδρές επικρίσεις για την προσφυγή της σε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου - κάτι για το οποίο υπήρξε παρέμβαση και εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής.

Στο προκείμενο νομοσχέδιο, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του καλοκαιριού, συνοδευόταν και από μια μικρή νομοτεχνική διόρθωση, (επιχειρήσεις που λειτουργούν "και" τις νυκτερινές ώρες) η οποία για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αφήνει περιθώρια γενίκευσης του μέτρου.

Χαρακτηριστική υπήρξε η αναφορά του αγορητή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου, ότι "με πρόσχημα την επίθεση στα κυκλώματα της νύχτας, θα αξιοποιήσετε τη διάταξη για να γενικεύσετε την επίθεση ενάντια σε όσους επιχειρηματίες χρωστούν στο Δημόσιο".

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, ανέφερε στην ομιλία του πως η Πράξη κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς ο νόμος απέκλειε τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης τις νυκτερινές ώρες, τα Σαββατοκύριακα και το μήνα Αύγουστο, με αποτέλεσμα να δίνονται μεγάλες δυνατότητες φοροαποφυγής στις αντίστοιχες επιχειρήσεις.

"Θεσπίσαμε το όριο των 50.000 ευρώ, ακριβώς για να μη γίνεται κατάχρηση του μέτρου και να μη στοχεύονται μικρές επιχειρήσεις με μικρές οφειλές - και να υπάρχει τουλάχιστον προστασία γι' αυτές. Η συγκεκριμένη διάταξη σε καμία περίπτωση δεν αποστερεί το διοικούμενο από τους μηχανισμούς προστασίας και άμυνας που προβλέπονται από τις γενικές διατάξεις" ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης. 

Οι κατασχέσεις αφορούν χρήματα και άλλα κινητά πράγματα, μονάχα εντός των καταστημάτων.

 

Πηγή: Nooz.gr

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018