Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Αλ. Τσίπρας: Είμαστε ηθικοί επειδή δεν κυβερνήσαμε

pame boreio aigaio

Αλ. Τσίπρας: Είμαστε ηθικοί επειδή δεν κυβερνήσαμε
30.11.2013 | 14:24

Αλ. Τσίπρας: Είμαστε ηθικοί επειδή δεν κυβερνήσαμε

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

Ως αναγκαία και ικανή συνθήκη για την ηθική «πιστοποίηση» του κόμματός του επιχειρεί να παρουσιάσει την έλλειψη κυβερνητικής εμπειρίας του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αλ. Τσίπρας.   Με δεδομένα τα μέτωπα που έχουν ανοίξει με αλληλοκατηγορίες περί διαπλοκής και εξυπηρέτησης συμφερόντων, αφενός μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και υπουργείου Υγείας για τα φάρμακα και αφετέρου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ για τα υποβρύχια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περιέγραψε την Τρίτη τον λόγο για τον οποίο - κατά τη γνώμη του - το κόμμα του έχει «ποιοτικό» πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του.

 
Απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε και αφορούσε την πρόταση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ο κ. Τσίπρας είπε τα εξής: «Έχουμε τέσσερα υποβρύχια στο Σκαραμαγκά που σαπίζουν, 2,5 δισ.  ευρώ του ελληνικού λαού έχουν πάει στράφι επειδή μας έφεραν έναν ψευτοεπενδυτή που δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ για να στρίψει μια βίδα, και επειδή ζητάμε το αυτονόητο, που θα έπρεπε όλοι οι βουλευτές να το ζητήσουν, να το εξετάσουμε, πώς έγινε αυτό το πράγμα; Ποιοι φταίνε; Ποιες συμβάσεις έγιναν; Μας κατηγορούν ότι εξυπηρετούμε τα συμφέροντα των ανταγωνιστών τους. Είναι αστείοι φυσικά. Τους έχει πάρει στο ψιλό ο κόσμος».
 
Στη συνέχεια ωστόσο, ο κ. Τσίπρας έδωσε μία απάντηση, μέσω της οποίας εμφανίστηκε να αξιώνει την αντιμετώπιση του κόμματός του ως de facto «ηθικού» και των άλλων πολιτικών δυνάμεων ως de facto «ανήθικων».
 
«Ξέρετε κάτι; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα, οφείλω να το ομολογήσω, δεν έχουμε κυβερνήσει. Θα κριθούμε, θα κυβερνήσουμε σύντομα. Αλλά έχουμε ένα μεγάλο ηθικό  πλεονέκτημα», είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ήταν επί δεκαετίες μέσα στο βούρκο της διαπλοκής, είναι αυτοί που έριξαν τη χώρα στα βράχια, και σήμερα παριστάνουν τους σωτήρες. Προσπαθούν να χτυπήσουν αυτό το ηθικό πλεονέκτημα με αστειότητες. Είναι αστεία όλα αυτά που λένε. Αλλά είμαστε εδώ να μιλήσουμε με επιχειρήματα. Να μιλήσουμε επί της ουσίας».
 
Κατέληξε δε με υπαινιγμούς κατά του Πρωθυπουργού, κ. Αντ. Σαμαρά, περί συγκάλυψης συμφερόντων και αιχμές για προηγούμενες παρεμβάσεις στελεχών της ΝΔ κατά του κ. Βενιζέλου για το θέμα των υποβρυχίων. «Είμαστε ανοιχτοί στο δημόσιο διάλογο. Προκαλώ τον πρωθυπουργό να ανοίξει αυτό το διάλογο, ποια συμφέροντα καλύπτει; Ποιόν καλύπτει στο θέμα των υποβρυχίων; Ποιανού υπουργοί ήταν αυτοί που κατηγορούσαν τον κ. Βενιζέλο για τη διαπλοκή με τον κ. Σάφα;», είπε σχετικώς ο κ. Τσίπρας. 
 
Πηγή: tovima.gr
 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018