Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Βροχές σήμερα, βοριάδες και κρύο από αύριο

banner roots

Βροχές σήμερα, βοριάδες και κρύο από αύριο
02.12.2013 | 10:48

Βροχές σήμερα, βοριάδες και κρύο από αύριο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Τοπικές βροχές και καταιγίδες που τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ από αύριο αναμένεται ενίσχυση των βοριάδων και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα ανατολικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία βόρειοι, ενώ στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 6 που από το απόγευμα θα ενισχυθούν σε 7 με 8 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία ο καιρός θα γίνει άστατος με διαστήματα βελτίωσης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι με την ιδία ένταση, που το βράδυ θα ενισχυθούν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 17 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα καταιγίδας τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 12 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιονιά στα ορεινά. Πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 και στα ανατολικά 5 με 6, που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με παροδικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στο ιόνιο, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν παροδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ιδία ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ανατολικά και νότια. Χιονιά στα βόρεια ορεινά (υψόμετρο πάνω από 1200-1300 μετρά). Βαθμιαία ο καιρός θα γίνει άστατος με διαστήματα βελτίωσης.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση. Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ 6 με 7 μποφόρ.

Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 ως 17 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε βοριάδες 4 με 6 μποφόρ και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στις βορειότερες περιοχές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6, από το μεσημέρι 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια αρχικά νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο Τρίτη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες, κυρίως στις νοτιότερες περιοχές, και χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο, όμως από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα στις βορειότερες περιοχές θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση από βορρά προς νότο, ενώ θα σημειωθεί παγετός τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel