Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Είναι αθώος, πρόκειται για συνωμοσία», υποστήριξε η σύζυγός του, νέα κατάθεση σήμερα

banner roots

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Είναι αθώος, πρόκειται για συνωμοσία», υποστήριξε η σύζυγός του, νέα κατάθεση σήμερα
13.09.2022 | 08:52

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Είναι αθώος, πρόκειται για συνωμοσία», υποστήριξε η σύζυγός του, νέα κατάθεση σήμερα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ολοκληρώνεται σήμερα η κατάθεση της συζύγου του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδας Νίνου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με τις τελευταίες ερωτήσεις από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης.

Η εξέτασή της από το δικαστήριο ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη και επί τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις η μάρτυρας εξέφρασε την πεποίθησή της ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν είναι βιαστής, είναι αθώος και πως πίσω από τις καταγγελίες υπάρχει ένα «οργανωμένο σχέδιο να ξαναμοιραστεί η πίτα στο θέατρο και στην τηλεόραση».
 
Δεν ήταν λίγες οι φορές που η μάρτυρας ξεσπούσε σε κλάματα, όταν οι ερωτήσεις περιστρέφονταν γύρω από τη σχέση με τον σύζυγό της, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις και οι διαμαρτυρίες, όταν  υποστήριξε ότι «οι προβεβλημένοι καλλιτέχνες δεν έχουν ανάγκη να πιέσουν, υπάρχουν θαυμάστριες».
 
Μόλις ολοκληρωθεί η κατάθεση της Ελπίδας Νίνου, στο βήμα του μάρτυρα θα ανεβεί –εκτός απροόπτου- ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας.
 
Ως «μάρτυρας αλήθειας» θα καταθέσει ο Μπιμπίλας
Ο κ.Μπιμπίλας έχει κατά το παρελθόν συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη σε αρκετές καλλιτεχνικές παραγωγές και διατηρούσε φιλικές σχέσεις τόσο με τον ίδιο όσο και με τη σύζυγό του. Προτάθηκε ως μάρτυρας από την υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη, ωστόσο ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα καταθέσει ως «μάρτυρας αλήθειας», όπως έχει κάνει και σε άλλες δίκες, σημειώνοντας ότι δεν ρωτήθηκε από την πλευρά Φιλιππίδη για το εάν επιθυμεί να παραστεί ως μάρτυρας στη δίκη. Σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει η Ελπίδα Νίνου, ο Σπύρος Μπιμπίλας ήταν εκείνος που μεσολάβησε ώστε να συνεργαστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης με τη μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας που είναι και αυτή ηθοποιός και έτσι έγινε και η γνωριμία με την νεαρή κοπέλα το 2008. Επιπλέον, η Ελπίδα Νίνου έχει υποστηρίξει ότι ο Σπύρος Μπιμπίλας γνώριζε για την «πιεστική» συμπεριφορά της καταγγέλλουσας προς τον Πέτρο Φιλιππίδη και ήταν παρών σε μία συνάντηση της Ελπίδας Νίνου και της μητέρας της κοπέλας, από την οποία η κα Νίνου ζήτησε εξηγήσεις για τη συμπεριφορά της κόρης της.
 
Σύμφωνα με την υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο Σπύρος Μπιμπίλας «συνέβαλε» στο να συγκεντρωθεί ένα ποσό ύψους 2.000 ευρώ από πνευματικά δικαιώματα του ηθοποιού. Επικοινώνησε με την Ελπίδα Νίνου και την ενημέρωσε για την ύπαρξη των χρημάτων, τα οποία προστέθηκαν στα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για την εγγυοδοσία των 20.000 ευρώ που είχε ορίσει το δικαστήριο, ώστε να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους ο Πέτρος Φιλιππίδης.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel