Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Νέα Υόρκη: Εγκάρδια συνομιλία Μητσοτάκη με Μπάιντεν - Καμία επαφή με Ερντογάν

banner roots

Νέα Υόρκη: Εγκάρδια συνομιλία Μητσοτάκη με Μπάιντεν - Καμία επαφή με Ερντογάν
22.09.2022 | 08:40

Νέα Υόρκη: Εγκάρδια συνομιλία Μητσοτάκη με Μπάιντεν - Καμία επαφή με Ερντογάν

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόβσκι - Μητσοτάκη, παραβρέθηκε σε δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Η δεξίωση πραγματοποιήθηκε προς τιμή των ηγετών που συμμετέχουν στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος θυμήθηκε λεπτομέρειες της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο.
 
Ο Πρωθυπουργός είχε επίσης συνομιλία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ενεργειακή κρίση, καθώς οι δυο ηγέτες μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες. Αναφέρθηκαν επίσης στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μισέλ στη Σαουδική Αραβία τη 13η Σεπτεμβρίου.
 
Μητσοτάκης και Ερντογάν απέφευγαν ο ένας τον άλλον
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης δεν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος την Τρίτη εξαπέλυσε προκλητική επίθεση εναντίον της Ελλάδας.
 
Αν και οι δύο ηγέτες βρέθηκαν για αρκετή ώρα στον ίδιο χώρο -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν συναντήθηκαν καθώς βρισκόντουσαν σε μακρινή απόσταση ο ένας από τον άλλον με διαφορετικούς συνομιλητές.
 
Σύμφωνα με ελληνική διπλωματική πηγή, «όταν ο ένας πήγαινε κάπου, ο άλλος έφευγε». Ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε εμμέσως ότι ο ένας ηγέτης απέφευγε τον άλλον, στάση που φανερώνει την βαριά ατμόσφαιρα που επικρατεί ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, κυρίως μετά το παραλήρημα Ερντογάν κατά της χώρας μας την περασμένη Τρίτη από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με «fake» φωτογραφίες που παρουσίαζαν πνιγμένα παιδιά μεταναστών που δήθεν έπνιξαν οι ελληνικές αρχές στο Αιγαίο.
 
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα δώσει τη δική του απάντηση από το ίδιο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) όπου -σύμφωνα με πληροφορίες- θα καταγγείλει τη συμπεριφορά της Άγκυρας.
 
Στις επαφές που έχει στη Νέα Υόρκη, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στις απειλές και τις προκλήσεις της τουρκικής ηγεσίας κατά της Ελλάδας, όπως και τον αναθεωρητισμό της Άγκυρας που τον παραλληλίζει με τη συμπεριφορά του Βλαντιμίρ Πούτιν έναντι των γειτόνων του.
 
Αυτό έπραξε στις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων, στη συνάντηση με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα και σε συνεντεύξεις του σε μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα (Bloomberg κ.ά.). Το ίδιο θα πράξει και σήμερα, στη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.
 
Επίσκεψη στο Ground Zero, συνέντευξη στο CNN και συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, περιλαμβάνει η ατζέντα του προγράμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη για σήμερα Πέμπτη, στη Νέα Υόρκη.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel