Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Οι Εύζωνες ξανά στην Αυστραλία για την επέτειο του «ΟΧΙ»

banner roots

Οι Εύζωνες ξανά στην Αυστραλία για την επέτειο του «ΟΧΙ»
23.09.2022 | 19:07

Οι Εύζωνες ξανά στην Αυστραλία για την επέτειο του «ΟΧΙ»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Τους Εύζωνες θα συνοδεύσει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς.

Η κυβέρνηση της Ν. Αυστραλίας διέθσε $100,000 για την ανέγερση ελληνικού μνημείου με αφορμή τον εορτασμό του ΟΧΙ αλλά και για να τιμήσει τα 100 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση-Οι Εύζωνες θα επισκεφθουν και το Περθ.

Μέλη της ελληνικής προεδρικής φρουράς πρόκειται να επισκεφθούν την Νότια Αυστραλία τον ερχόμενο μήνα για να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αδελαΐδα με αφορμή τον εορτασμό της επετείου του ΌΧΙ αλλά και για να αποτίνουν φόρο τιμής προς τους Αυστραλούς και Έλληνες που υπήρξαν σύμμαχοι κατά την διάρκεια του πολέμου στην Ελλάδα αλλά και στην Μάχη της Κρήτης το 1941.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους στη Ν. Αυστραλία, οι Εύζωνες θα παραστούν
μεταξύ άλλων και στα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου που θα κοσμεί το προαύλιο της ελληνορθόδοξης ενορίας του Αγίου Γεωργίου στο Θέμπαρτον.

Η επέτειος του ΌΧΙ γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 28 Οκτωβρίου και έχει ιστορικά καθιερωθεί ως η μέρα που η Ελλάδα απέρριψε το τελεσίγραφο του Ιταλού πρέσβη Μουσολίνι να παραδώσει την χώρα στις αντίπαλες δυνάμεις της Ιταλίας και της Γερμανίας.

Τα μέλη της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς είναι προσκεκλημένοι του Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών (Foundation for Hellenic Studies), και αναμένεται να παραμείνουν στην πολιτεία για μια σειρά εκδηλώσεων καθόλη την διάρκεια της
εβδομάδας.

Η πολιτειακή κυβέρνηση της Ν. Αυστραλίας έχει διαθέσει το ποσό των $100,000 για την ανέγερση
του μνημείου με αφορμή τον εορτασμό του ΟΧΙ αλλά και για να τιμήσει τα 100 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση που συμπληρώθηκαν πέρσι.

Τους Εύζωνες θα συνοδεύσει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς ο οποίος αναμένεται να παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση και στην τελετή κατάθεσης στεφάνου το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη στο κέντρο της πόλης, όπου οι Εύζωνες θα αποτίνουν φόρο τιμής στους Έλληνες και Αυστραλούς πεσόντες.

Η επίσκεψη των μελών της Προεδρικής Φρουράς έχει την έγκριση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελαροπούλου.

Αφού ολοκληρώσουν την αποστολή τους στην Αδελαΐδα, τα μέλη της Προεδρικής Φρουράς θα επισκεφθούν την Πέρθη.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα επίσκεψης των Ευζώνων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές στην ηλεκτρονική
διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Αναστάσιου Κουτσαντώνη (Tom Koutsantonis)

Ως πολυπολιτισμική πολιτεία, οφείλουμε να στηρίζουμε και να ενθαρρύνουμε τις
διάφορες κοινότητες και συμπολίτες μας και είναι χρέος μας να γιορτάζουμε μαζί τους
σημαντικά γεγονότα που με τον συμβολισμό τους βοηθούν τους Νέος Κόσμοςσυνανθρώπους μας
να διατηρούν τον δεσμό τους με την πολιτιστική τους κληρονομιά, την ιστορία τους αλλά και την κουλτούρα τους. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα έχουμε την χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε τα μέλη της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς στην πολιτεία μας φέτος και ανυπομονούμε να γιορτάσουμε μαζί τους την σημαντική αυτή επέτειο του ΟΧΙ καθώς και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στον ναό του Αγίου Γεωργίου.

Δηλώσεις του μέλους του Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών, Χαράλαμπου Πατσούρη (Harry Patsouris)

"Είμαστε ευγνώμονες που τα Μέλη της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς θα επισκεφθούν την Νότια Αυστραλία για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια ενώ θα είναι η πρώτη φορά που οι Εύζωνες επισκέπτονται την Δυτική Αυστραλία.

Για μας η επίσκεψη αυτή δίνει την ευκαιρία σε ομογενείς που δεν κατόρθωσαν κατά την διάρκεια της πανδημίας να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, να συνδεθούν και πάλι με την κουλτούρα και τις παραδόσεις τους.

Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες προς την κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας για την υποστήριξη τους ώστε να γίνει η επίσκεψη των Ευζώνων εφικτή φέτος".

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel