Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Στον εισαγγελέα ο 20χρονος πατέρας του βρέφους που κακοποιήθηκε | Τι είναι το «σύνδρομο ανατάραξης μωρού»

banner roots

Στον εισαγγελέα ο 20χρονος πατέρας του βρέφους που κακοποιήθηκε | Τι είναι το «σύνδρομο ανατάραξης μωρού»
26.09.2022 | 08:37

Στον εισαγγελέα ο 20χρονος πατέρας του βρέφους που κακοποιήθηκε | Τι είναι το «σύνδρομο ανατάραξης μωρού»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα ο 20χρονος πατέρας του τεσσάρων μηνών βρέφους που φέρεται να κακοποίησε, προκαλώντας του σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπες σε όλο το σώμα.

Από χθες ο πατέρας, 20 ετών υπήκοος Αλβανίας, κρατείται στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, σε μια υπόθεση που προκαλέσει τον αποτροπιασμό της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο.
 
Πώς αποκαλύφθηκε η κακοποίηση του βρέφους
Το βρέφος, ηλικίας τεσσάρων μηνών, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο παίδων, «Αγία Σοφία», στην Αθήνα. Σύμφωνα με την αστυνομία, το απόγευμα του Σαββάτου ένα ζευγάρι που διαμένει σε τοπική κοινότητα του δήμου Τριφυλίας, στη Μεσσηνία, μετέφερε το τεσσάρων μηνών παιδί τους στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, το οποίο φέρεται να είχε τραύματα και μώλωπες.
 
Στη συνέχεια, το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του, οι γιατροί προχώρησαν στη διασωλήνωσή του, κρίνοντας παράλληλα αναγκαία τη μεταφορά του στο νοσοκομείο παίδων, «Αγία Σοφία», στην Αθήνα.
 
Αμέσως μετά, οι γιατροί του νοσοκομείου της Καλαμάτας ενημέρωσαν την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για το περιστατικό και ακολούθησε η προσαγωγή του πατέρα και της μητέρας του βρέφους, από αστυνομικούς υπηρεσίας των Αθηνών, προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες τραυματισμού του παιδιού.
 
Τι είναι το «σύνδρομο της ανατάραξης μωρού»
Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, όπως προέκυψε από τις μέχρι τώρα έρευνες, ο πατέρας, όση ώρα βρισκόταν μαζί με το βρέφος, λόγω απουσίας της μητέρας στην εργασία της, στην προσπάθειά του να σταματήσει το παιδί να κλαίει, το ταρακουνούσε βίαια και το έσφιξε δυνατά, με αποτέλεσμα να φέρεται να έχει τα στοιχεία του συνδρόμου της ανατάραξης μωρού (shaken baby syndrome).
 
Τι είναι όμως αυτό το σύνδρομο; Πρόκειται για μια σοβαρή μορφή κακοποίησης που προκαλείται σε ένα βρέφος. Συνήθως συμβαίνει όταν ένας γονέας ή κάποιος που φροντίζει το μωρό κουνάει ένα μωρό από θυμό ή απογοήτευση, συχνά επειδή το μωρό δεν σταματά να κλαίει.
 
Το σύνδρομο της ανατάραξης του μωρού είναι περισσότερο κοινό σε παιδιά κάτω των δύο ετών, αλλά μπορεί να επηρεάσει παιδιά μέχρι και την ηλικία των πέντε ετών. Οι περισσότερες περιπτώσεις συνδρόμου της ανατάραξης του μωρού συμβαίνουν σε βρέφη 6 με 8 μηνών, όταν τα μωρά τείνουν να κλαίνε περισσότερο.
 
Στο μεταξύ, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, κατά την διάρκεια έρευνας που έγινε στο σπίτι του ζευγαριού βρέθηκαν ένα πιστόλι, φυσίγγια και ένα φυτό κάνναβης.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel