Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Τρεις σκληρές συμμορίες είχαν κάνει σπίτι τους τις φοιτητικές εστίες: Ληστείες, εκφοβισμοί, όπλα, αποκαλύψεις

banner roots

Τρεις σκληρές συμμορίες είχαν κάνει σπίτι τους τις φοιτητικές εστίες: Ληστείες, εκφοβισμοί, όπλα, αποκαλύψεις
29.09.2022 | 08:52

Τρεις σκληρές συμμορίες είχαν κάνει σπίτι τους τις φοιτητικές εστίες: Ληστείες, εκφοβισμοί, όπλα, αποκαλύψεις

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Σε χώρο παρανομίας και καταφύγιο σκληρών κακοποιών έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια η Πολυτεχνειούπολη, ενώ στις φοιτητικές επικρατούν εικόνες χάους.

Ο ANT1 έφερε χθες στο φως της δημοσιότητας εικόνες χάους από τον ένατο και δέκατο όροφο του κτιρίου.
 
«Πήγαιναν στη φύλαξη, ακουμπούσαν το όπλο, κι έλεγαν "αν μιλήσεις σε γάζωσα ή εσένα ή το αμάξι σου’. Κυκλοφορούσε στους διαδρόμους φοιτητής και του έβγαλε ένα μαχαίρι 20 εκατοστά». αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 ένας 23χρονος φοιτητής σχετικά με τις συμμορίες που δρούσαν στο χώρο.
 
«Υπάρχει πολύ περίεργος κόσμος και ξέρουμε ότι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών», τόνισε ένας άλλος φοιτητής.
 
Ο πρύτανης είχε ενημερώσει επανειλημμένα τις Αρχές
Ο πρύτανης δήλωσε χθες ότι είχε ενημερώσει τις αρχές για τις παράνομες δραστηριότητες που συνέβαιναν στην Πολυτεχνειούπολη, τονίζοντας πως
η κατάσταση στην παλιά φοιτητική εστία στου Ζωγράφου ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη εδώ και χρόνια, το τελευταίο διάστημα όμως η ανομία έχει βγει εκτός ελέγχου.
 
«Ενημέρωσα τις αρμόδιες αρχές επανειλημμένα για την κατάσταση και την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του οξύτατου προβλήματος. Η επέμβαση ήταν επιβεβλημένη. Καταγγελίες έκαναν τόσο οι σύλλογοι εργαζομένων όσο και οι φοιτητικοί», είπε ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ανδρέας Μπουντουβής.
 
Σύμφωνα με το προσωπικό και φοιτητικούς συλλόγους, κύρια αιτία της κατάληψης από εγκληματικά στοιχεία ήταν την υποχρηματοδότηση που έχει οδηγήσει σε έλλειψη φωτισμού και μείωση των φυλάκων.
 
Άθλιες οι συνθήκες στο κτίριο - Εκτεταμένες καταστροφές από τη επιχείρηση
Οι συνθήκες διαβίωσης στο κτίριο είναι άθλιες σύμφωνα με τους φοιτητές, χωρίς θέρμανση και με κοινόχρηστα μπάνια ενώ κατά τη περίοδο της καραντίνας, ήταν ακόμα και χωρίς νερό και σίτιση για κάποια διαστήματα ενώ εξωτερικά το κτίριο θυμίζει χώρες του τρίτου κόσμου.
 
Η χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας -όπου έγιναν 32 συλλήψεις μελών τριών συμμοριών προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στους ορόφους που υπάρχουν τα δωμάτια των φοιτητών. Πάνω από 400 πόρτες καταστράφηκαν με αποτέλεσμα οι φοιτητές να φιλοξενηθούν τη νύχτα σε συμφοιτητές και φίλους την ώρα που τα υπάρχοντά τους παρέμειναν εκτεθειμένα.
 
Φωτογραφίες και βίντεο από τα ευρήματα της επιχείρησης της ΕΛΑΣ στην Πολυτεχνειούπολη έδωσε χθες στη δημοσιότητα η αστυνομία κατά την επίσημη παρουσίαση της δράσης των τριών συμμοριών, που διέπρατταν ένοπλες ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά, με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες στη Ζωγράφου.
 
Οι 32 συλληφθέντες είχαν κρύψει στα δωμάτια της φοιτητικής εστίας ναρκωτικά και όπλα.
 
Θεοδωρικάκος: Επιτυχημένη η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ - Απαράδεκτη η δόκιμη αστυνομικός
Επιτυχημένη χαρακτήρισε τη χθεσινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στη Πολυτεχνειούπολη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, υπογραμμίζοντας πως η δόκιμη αστυνομικός «δεν έχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ».
 
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τόνισε ότι οι φοιτητικές εστίες εδώ και χρόνια έχουν μετατραπεί σε ορμητήρια βίας και εγκληματικότητας και για το λόγο αυτόν επενέβη η Ελληνική Αστυνομία με αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμό.
 
Παράλληλα, τόνισε πως «αναβαθμίζουμε το πανεπιστήμιο, θα αναβαθμίσουμε τις φοιτητικές εστίες, προσφέροντας πρώτα απ' όλα ασφάλεια στους φοιτητές, στους καθηγητές και στους εργαζόμενους σε όλους τους πανεπιστημιακούς χώρους».
 
Σχολιάζοντας το γεγονός πως μεταξύ των συλληφθέντων της αστυνομικής επιχείρησης, χθες, ήταν και μια δόκιμος της Αστυνομίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι «οι πράξεις της είναι απολύτως απαράδεκτες, καταδικαστέες και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με το λειτούργημα του αστυνομικού».
 
 
 
Στον ανακριτή οι συλληφθέντες -Συγγενείς τους επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους
Στα Δικαστήρια Ευελπίδων μεταφέρθηκαν χθες οι συλληφθέντες στην έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στην Πολυτεχνειούπολη.
 
Κατά τη μεταφορά τους, οργισμένοι συγγενείς των συλληφθέντων επιτέθηκαν φραστικά στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο σημείο για να καλύψουν το γεγονός.
 
Πολυτεχνειούπολη: Έτσι δρούσαν οι τρεις συμμορίες - Ο Αλβανός αρχηγός και το «καρφί» δόκιμη αστυφύλακας
Αλληλοεξαρτώμενες ήταν οι τρεις συμμορίες που δρούσαν με τη μέθοδο των συγκοινωνούντων δοχείων στην Πολυτεχνειούπολη.
 
Η αλληλεξάρτηση των συμμοριών, που είχαν ως ορμητήριο τον χώρο των φοιτητικών εστιών της Πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου, αναφέρεται και στο διαβιβαστικό της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Φερόμενος αρχηγός στη δεύτερη και στην τρίτη συμμορία είναι ο 30χρονος Αλβανός κακοποιός, γνωστός με το προσωνύμιο «Τζούλιο», που είχε «χτίσει», σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., έναν μύθο γύρω από το όνομά του και συνελήφθη μετά την επίθεση με κατσαβίδι στην ανθυπαστυνόμο, η οποία τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον.
 
Ο κακοποιός έμενε μόνιμα μέσα στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης. Οι αστυνομικοί είχαν επιχειρήσει να τον συλλάβουν πριν από περίπου 2,5 μήνες.
 
Aστυνομικοί της ΟΠΚΕ συνέλαβαν στο τμήμα Ζωγράφου την 25χρονη δόκιμη αστυφύλακα, που όπως προέκυψε, επικοινώνησε στις 00:02 τηλεφωνικά με άλλο μέλος της συμμορίας με το προσωνύμιο «Vasil», τον οποίο ενημέρωσε κωδικοποιημένα ότι ο 30χρονος επιτηρούνταν από αστυνομικές αρχές, με αποτέλεσμα να καταφέρει να διαφύγει.
 
Face control από τις συμμορίες της Πολυτεχνειούπολης
Στις εισόδους και στους περιμετρικούς χώρους των εστιών της Πανεπιστημιούπολης οι συμμορίες είχαν εγκαταστήσει, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, άτυπο «face control». Ένοπλα μέλη προχωρούσαν σε έλεγχο σε όποιο άτομο είτε δεν γνώριζαν είτε θεωρούσαν ύποπτο, χωρίς να διστάζουν ακόμα και να προτάσσουν όπλα προκειμένου να τους επιδείξουν τα στοιχεία ταυτότητάς τους.
 
Έκλεβαν, απειλούσαν και χτυπούσαν τα θύματά τους
Oι τρεις συμμορίες διέπραξαν τουλάχιστον 29 ληστείες και κλοπές, καθώς και πλήθος συναλλαγών διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
 
Στις 22 Αυγούστου 2022, τα ξημερώματα, μέλη της συμμορίας, εισέβαλαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οδό Υμηττού, στην Καισαριανή, και αφού απείλησαν με όπλο τον 24χρονο υπάλληλο, άρπαξαν τις εισπράξεις που ανέρχονταν σε 10.000 ευρώ, καθώς και το κινητό τού φύλακα, τον οποίο και χτύπησαν.
 
Σε άλλη περίπτωση, και συγκεκριμένα σε ληστεία το απόγευμα στις 6 Ιουλίου, δύο μέλη της συμμορίας, με την απειλή όπλου, εισέβαλαν σε σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας, στην Καισαριανή και άρπαξαν 1.000 ευρώ. Κατά την αποχώρησή τους, εργαζόμενοι σε καφέ τους αντιλήφθηκαν και τους καταδίωξαν, με τους δράστες να πυροβολούν τραυματίζοντας τον έναν ελαφρά στο δάχτυλο του ποδιού.
 
Ληστείες λάμβαναν χώρα και εντός Πανεπιστημιούπολης, στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου οι δράστες απειλούσαν φοιτητές με μαχαίρια και πιστόλια και στη συνέχεια αφού τους χτυπούσαν, άρπαζαν τα κινητά τους τηλέφωνα, χρηματικά ποσά και αντικείμενα αξίας.
 
Επίσης, μέλη της συμμορίας έκλεβαν αυτοκίνητα και τα χρησιμοποιούσαν στις ληστείες, με ένα περιστατικό να καταγράφεται σε υπόγειο πάρκινγκ στην οδό Αργυροκάστρου όπου με τη χρήση όπλου, έκλεψαν ένα αυτοκίνητο μάρκας Mercedes-Benz AMG CLA- 45, το οποίο οδηγούσε ένας 67χρονος. Λίγες ώρες αργότερα, με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, πραγματοποίησαν δύο ένοπλες ληστείες στην περιοχή του Ζωγράφου και της Καισαριανής.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το