Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Άρση ασυλίας Καμμένου αποφάσισε η Βουλή

banner roots

Άρση ασυλίας Καμμένου αποφάσισε η Βουλή
11.12.2013 | 18:18

Άρση ασυλίας Καμμένου αποφάσισε η Βουλή

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Σε προσπάθεια φίμωσης ενός πολιτικού που αντιδρά στις εντολές της τρόικας, απέδωσε τη δίωξή του για τις δηλώσεις του σε βάρος του δημάρχου Αριστοτέλη, Χρήστου Πάχτα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση της αίτησης άρσης της βουλευτικής του ασυλίας.

Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε και προσωπική επίθεση σε βάρος του συμβούλου του πρωθυπουργού Γιώργου Μουρούτη και του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη. 

Η αντίδραση ήρθε από την πλευρά του κ. Μηταράκη που κάλεσε τον κ. Καμμένο να κινήσει τη διαδικασία, ώστε να παρουσιάσει οποιοδήποτε στοιχείο έχει εναντίον του στη δικαιοσύνη, διαφορετικά να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα.

Η Ολομέλεια κλήθηκε να αποφασίσει για τέσσερις αιτήσεις άρσης βουλευτικής ασυλίας. 

Η πρώτη, για τον κ. Καμμένο και για τις αναφορές του στον κ. Πάχτα. 

Η δεύτερη, για τον βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, για υπόθεση ηθικής αυτουργίας σε διακεκριμένη περίπτωση φθοράς- υποβάθμισης του περιβάλλοντος. 

Η τρίτη, για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Σταθάκη, για εξακολουθητική απιστία με ζημία άνω των 150.000 ευρώ.

Και η τέταρτη υπόθεση, για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, για οπλοφορία.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, δεκτή έγινε η αίτηση άρσης της ασυλίας του Νικήτα Κακλαμάνη, με 177 ψήφους «υπέρ», 66 «κατά», 4 «παρών» και 1 «λευκό». 

Δεκτή έγινε και η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, με 148 ψήφους «υπέρ», 100 «κατά», 4 «παρών» και 1 «λευκό». 

Απορρίφθηκε η αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη, με 59 «υπέρ», 171 «κατά», 21 «παρών» και 2 «λευκά». 

Δεκτή, τέλος, έγινε η αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, με223 «υπέρ», 14 «κατά», 14 «παρών» και 2 «λευκά».

Τι είπε ο Καμμένος

Πριν την ψηφοφορία, ο Πάνος Καμμένος ζήτησε την άρση ασυλίας του, λέγοντας ότι αυτή αποτελεί πρωτοτυπία και παραβίαση της ελευθερίας του λόγου κατ΄εφαρμογή των εντολών της τρόικας. 

«Έχει επιβληθεί φίμωση του πολίτη και πολιτικού που αντιδρά στα σχέδια της κυβέρνησης» κατήγγειλε. 

Για την ουσία της υπόθεσης, είπε πως κατηγορείται ότι, σε μια ιδιωτική συζήτηση με τις μανάδες των κατοίκων της Χαλκιδικής που πίνουν αρσενικό, τις προέτρεψε να λιντσάρουν τον δήμαρχο κ. Πάχτα.

Κατήγγειλε ότι η δίωξη είναι αποτέλεσμα «του tweet του διορισμένου συμβούλου του πρωθυπουργού, του κ. Μουρούτη», το οποίο ανήρτησε και έλεγε «πολιτικός αρχηγός ζητά από κατοίκους να λιντσάρουν εκλεγμένο δήμαρχο. Φαντάζομαι ο εισαγγελέας να επιληφθεί». 

Ανέφερε, επίσης, ότι ο εισαγγελέας του απαγόρευσε να απολογηθεί, κατά παράβαση του Συντάγματος, «για μια φράση για την οποία θα έπρεπε να έχουν παραπεμφθεί πολλοί». 

Στο σημείο αυτό, επικαλέστηκε παλαιότερη ανακοίνωση της ΝΔ, στην οποία αναφερόταν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει λιντσάρισμα και φυλακίσεις επενδυτών» αλλά και φράση του κ. Λοβέρδου, ο οποίος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξη είχε πει πως «όποιος πειράξει τον Γιώργο Παπανδρέου θα οδηγήσει τη χώρα σε μακελειό».

«Σκεφτείτε όλοι ποιες φράσεις, ιδιωτικά ή δημόσια, μπορεί να έχουν ειπωθεί» είπε ο κ. Καμμένος και κατήγγειλε ότι προφυλάσσονται την ίδια ώρα, πρόσωπα που δεν θα έπρεπε και κατέθεσε 72 υποθέσεις τέως υπουργών που με σχηματισμένες δικογραφίες ή μηνύσεις πολιτών έχουν μείνει στο αρχείο του προέδρου της Βουλής, διότι δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες 30 υπογραφές για να εξεταστεί η πιθανή ποινική ευθύνη.

 

Πηγή: Nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel