Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Η κύρια κατοικία θα προστατευτεί και το 2014

banner roots

Η κύρια κατοικία θα προστατευτεί και το 2014
12.12.2013 | 09:02

Η κύρια κατοικία θα προστατευτεί και το 2014

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Η κύρια κατοικία θα προστατευτεί και το 2014 από τους πλειστηριασμούς, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τη συνάντηση που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης με την τρόικα, αλλά, όπως σχολιάζουν στελέχη του υπουργείου, «μένει να καθοριστούν τα κριτήρια σχετικά με το μέτρο».

Η διαπραγμάτευση μεταξύ υπουργείου και τρόικας δεν έχει τελειώσει.

Θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες με αντικείμενο τα κριτήρια για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Δηλαδή αν θα είναι καθοριστικός παράγοντας μόνο η αντικειμενική αξία του ακινήτου ή αν θα τεθούν και συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή του υπουργείου Ανάπτυξης, στόχος είναι η αποσυμφόρηση των δικαστηρίωνμε την ενίσχυση του θεσμού της διαμεσολάβησης που καθίσταται υποχρεωτικός από προαιρετικός που είναι σήμερα και για το συγκεκριμένο θέμα προετοιμάζει σχετική τροπολογία το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ακόμη, στελέχη του υπουργείου σχολίασαν μετά τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με την τρόικα ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών ήταν πιο διαλλακτικοί στο να δεχθούν κάποιες θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, χωρίς όμως να αναφέρουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Πάντως, το θέμα είναι ότι η συμφωνία δεν έχει κλείσει και παραμένει αδιευκρίνιστο αν η νομοθετική παρέμβαση που ετοιμάζεται για τους πλειστηριασμούς θα είναι τελικά μονομερής ενέργεια ή το αποτέλεσμα συμφωνίας.

Τέλος, θεωρείται βέβαιο ότι θα καταργηθεί ο νόμος Παπαθανασίου σύμφωνα με τον οποίο προστατευόταν το σύνολο της ακίνητης περιουσίας για οφειλές 200.000 ευρώ.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel