Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. σε δομή φροντίδας ατόμων με αναπηρία

banner roots

Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. σε δομή φροντίδας ατόμων με αναπηρία
25.11.2022 | 18:56

Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. σε δομή φροντίδας ατόμων με αναπηρία

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Παραιτήθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δομής παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη, μετά τις παραλείψεις και τις παρατυπίες που εντοπίστηκαν σε έρευνα που διενεργήθηκε από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπ. Εργασίας, διαπιστώθηκαν «παραλείψεις και παρατυπίες στη λειτουργία της δομής, οι οποίες πρέπει να διαλευκανθούν περαιτέρω το συντομότερο δυνατό».

Η ανακοίνωση του υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

«Σε συνέχεια των προληπτικών ελέγχων που ζήτησε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και διενεργήθηκαν από κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, εκδόθηκε έκθεση ελέγχου για δομή παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία στην Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη). Σε αυτή διαπιστώνονται παραλείψεις και παρατυπίες στη λειτουργία της δομής, οι οποίες πρέπει να διαλευκανθούν περαιτέρω το συντομότερο δυνατό.

Για τον σκοπό αυτόν, και προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία της έρευνας, ζητήθηκε σήμερα και ελήφθη η παραίτηση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της δομής.

Παράλληλα, η ΕΑΔ συνεχίζει τους ελέγχους και σε άλλες δομές. Η προστασία των παιδιών και όλων των ωφελουμένων είναι προτεραιότητά μας».
 
 
Πηγή: kathimerini.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel