Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Μιχαηλίδου για Χαμόγελο Παιδιού: Έχει 20 εκατ. πλεόνασμα και 5 εκατ. στην Ελβετία, ο πρόεδρός του μένει σε βίλα

the roots web banners 06

Μιχαηλίδου για Χαμόγελο Παιδιού: Έχει 20 εκατ. πλεόνασμα και 5 εκατ. στην Ελβετία, ο πρόεδρός του μένει σε βίλα
28.12.2022 | 20:12

Μιχαηλίδου για Χαμόγελο Παιδιού: Έχει 20 εκατ. πλεόνασμα και 5 εκατ. στην Ελβετία, ο πρόεδρός του μένει σε βίλα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ξεκάθαρες αιχμές για τον ιδρυτή του «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο, για τα οικονομικά του οργανισμού, άφησε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε τηλεοπτική συνέντευξή της στο Action24, αναφέρθηκε στο ίδρυμα, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «έχουν γίνει ρεπορτάζ, δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας συμπολίτης μας σήμερα που πιστεύει ότι ένα ίδρυμα, το οποίο έχει 20.000.000 πλεόνασμα, 5.000.000 στην Ελβετία, τον πρόεδρό του που μένει -διάβασα- σε μια βίλα δύο εκατομμυρίων, με πόσα μπάνια λέει ότι έχει, και να μη χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά για να κάνει παραπάνω μπάνια για τα παιδιά και να κάνει τη δομή λειτουργική».
 
Η κυρία Μιχαηλίδου αναφέρθηκε σε δημοσίευμα του «Βήματος», το οποίο παρουσίασε μία μεζονέτα στην οποία φέρεται να μένει ο κ. Γιαννόπουλος, ενώ παρουσίασε και καταθέσεις του 2018 από το «Χαμόγελο» σε τράπεζα της Ζυρίχης.
 
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το «Χαμόγελο» έχει φτάσει να έχει καταθέσεις πέντε εκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετία, ενώ τα έσοδά του φτάνουν τα 27.000.000 ευρώ.
 
Να τονιστεί πως το «Χαμόγελο του Παιδιού», απαντώντας στο δημοσίευμα, υποστήριξε πως διατηρεί λογαριασμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως και μειοψηφικό πακέτο μετοχών του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ».
 
«Το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ που προέκυψε και για τη διασπορά κινδύνου αποφασίστηκε να μοιραστεί σε τρεις διαφορετικές τράπεζες, δύο στην Ελλάδα και μία στο εξωτερικό» ανέφερε σε δελτίο Τύπου, με τον κ. Γιαννόπουλο να σημειώνει πρόσφατα σε τηλεοπτικά κανάλια πως ο λογαριασμός στην Ελβετία άνοιξε «από ίδρυμα της Ολλανδίας που ήθελε να μας στείλει χρήματα για να φτιαχτεί το σπίτι στο Ηράκλειο Κρήτης. Μετά κατατέθηκαν τα 5 εκατ. από την πώληση των μετοχών του ΤΙΤΑΝΙΑ και στη συνέχεια τα χρήματα ήρθαν στην Ελλάδα».
 
Όσον αφορά στο αποθεματικό, ο κ. Γιαννόπουλος ισχυρίστηκε πως «αυτή η αφηρημένη λογιστική, υπάρχουν 6 εκατ. αποθεματικό… Όταν το Χαμόγελο κάνει έργο και στηρίζει 48.000 παιδιά, όταν το 2018 στηρίξαμε 90.000 παιδιά, όταν το 2019 στηρίξαμε 95.000 παιδιά, το 2020 στηρίξαμε 57.000 παιδιά και υπάρχουν υποδομές και λειτουργία 24 ώρες, γιατί δεν είμαστε δομή, είμαστε οργανισμός. Για το Χαμόγελο και για τη λειτουργία του είναι τρεις-τέσσερις μήνες ζωής».
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το