Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Το παρασκήνιο για την επιλογή της Πόπης Τσαπανίδου | Η πρώτη νύξη και το τηλεφώνημα Τσίπρα

banner roots

Το παρασκήνιο για την επιλογή της Πόπης Τσαπανίδου | Η πρώτη νύξη και το τηλεφώνημα Τσίπρα
29.12.2022 | 08:51

Το παρασκήνιο για την επιλογή της Πόπης Τσαπανίδου | Η πρώτη νύξη και το τηλεφώνημα Τσίπρα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Η πρώτη «έκπληξη» του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ηχηρή και προκάλεσε πολλές συζητήσεις στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία όταν ανακοινώθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα η «μετακόμιση» της Πόπης Τσαπανίδου στον τρίτο όροφο της Κουμουνδούρου, στο γραφείο του εκπροσώπου του κόμματος.

Είχε προηγηθεί λίγο νωρίτερα η ανακοίνωση της παραίτησης της από το OPEN που δημιούργησε τους πρώτους ψιθύρους για τους «προσωπικούς λόγους» που ανέφερε ως αιτία της αποχώρησης της.
 
Ωστόσο το iefimerida.gr γνώριζε εδώ και περίπου ένα μήνα και είχε «φωτογραφίσει» την επιλογή της Πόπης Τσαπανίδου. Είχε γραφτεί χαρακτηριστικά στις 29/11 ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε βρει ήδη τον ή την διάδοχο του Νάσου Ηλιόπουλου και ότι προερχόταν από τον ενημερωτικό τομέα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες στενός συνεργάτης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναλάβει το δύσκολο ρόλο από τη στιγμή που ο Νάσος Ηλιόπουλος, ήταν αποφασισμένος να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στην Ά Αθήνας, να βρει το πρόσωπο που θα σήκωνε στις πλάτες του επικοινωνιακά το κόμμα, με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολουθούν. 
 
Μόλις έπεσε στο τραπέζι το όνομα της κας Τσαπανίδου αμέσως ο Αλέξης Τσίπρας άναψε το πράσινο φως για να γίνουν οι απαραίτητες επαφές και να πειστεί η παρουσίαστρια να αφήσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και να μεταπηδήσει στην ενεργό πολιτική σε μια ιδιαίτερα καυτή θέση. Άλλωστε κάλυπτε πλήρως τις προϋποθέσεις που είχε βάλει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, να είναι από τον χώρο των ΜΜΕ ώστε να γνωρίζει καλά τον νευραλγικό τομέα της επικοινωνίας, να έχει προοδευτική ταυτότητα αλλά να μην προέρχεται απαραίτητα από το κόμμα και να μπορεί να συμβάλει σε μια νέα εικόνα της Κουμουνδούρου. Μόλις διαπιστώθηκε στη νύξη που της έγινε ότι το έβλεπε θετικά, υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα όπου «κλείδωσε» η συμφωνία.
 
Η ίδια έγραψε για το παρασκήνιο της προσέγγισής της, ότι «δέχθηκε πριν λίγο καιρό μια πρόταση καθαρή, ξάστερη, συγκεκριμένη και απαιτητική που την συγκίνησε». Ωστόσο πριν πάρει μια τόσο σημαντική απόφαση που θα άλλαζε τελείως τη ζωή της, το συζήτησε με τις κόρες της και λίγους δικούς της ανθρώπους και αφού βεβαιώθηκε τόσο για την επιλογή της, όσο και για την υποστήριξή τους απάντησε θετικά στο φλερτ το οποίο κατέληξε χθες με την πιο επίσημη μορφή σε γάμο.
 
Η Πόπη Τσαπανίδου, ήταν σε συζητήσεις με το κανάλι για την ομαλή αποχώρηση της, πήρε μερικές μέρες άδεια και συμφωνήθηκε τελικά χθες να βγει η ανακοίνωση από τον τηλεοπτικό σταθμό για την αποχώρηση της.
 
Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωνε για την επιλογή του, τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και του Πολιτικού Σχεδιασμού που συνεδρίαζαν για τον προγραμματισμό των επόμενων ημερών και την παρουσίαση των ψηφοδελτίων, εισπράττοντας θετικά σχόλια απ´ όλους.
 
Η νέα εκπρόσωπος μετέβη στα γραφεία του κόμματος όπου είχε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νάσο Ηλιόπουλο και συμφώνησαν να δουλέψουν μαζί για μια εβδομάδα με τον προκάτοχο της μέχρι να μάθει τα κατατόπια, ενώ σήμερα θα έχει και την πρώτη της σύσκεψη με τον τομέα επικοινωνίας.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το