Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Κατασχέσεις χωρίς προειδοποίηση

the roots web banners 06

Κατασχέσεις χωρίς προειδοποίηση
20.12.2013 | 08:47

Κατασχέσεις χωρίς προειδοποίηση

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Αλλαγές στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) προβλέπουν τροπολογίες κατατέθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την παράταση στην απαγόρευση πλειστηριασμών ακινήτων.

Ειδικότερα, προειδοποιητική επιστολή προς όλους όσοι χρωστούν στην Εφορία για να τακτοποιήσουν τα χρέη τους μπαίνοντας στις ρυθμίσεις που τρέχουν, θα στέλνει η Εφορία προτού κινήσει τις διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης. 

Αυτό θα ισχύει σε περίπτωση που η κατάσχεση αφορά ακίνητο. 

Αν πρόκειται για καταθέσεις, μισθούς ή ενοίκια εις χείρας τρίτων τότε θα μπορεί να προχωρήσει η κατάσχεση χωρίς καμία προειδοποιητική ενημέρωση. 

Σε άλλο άρθρο του νομοσχεδίου αναφέρεται ότι όποιος δεν πληρώσει εντός 2 μηνών χρέος που του έχει βεβαιωθεί  θα επιβαρύνεται με πρόστιμο 10% συν τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών με τις προτεινόμενες διατάξεις του ΚΕΔΕ επιδιώκεται η προσαρμογή της νομοθεσίας περί εισπράξεως των δημοσίων εσόδων στις διατάξεις του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, ο οποίος τίθεται σε ισχύ την 1.1.2014. 

Επίσης, θα ρυθμίζονται ζητήματα σχετικά με την αποστολή και την κοινοποίηση ατομικής ειδοποίησης,προ αναγκαστικής εκτέλεσης, η οποία για πρώτη φορά προβλέπεται νομοθετικά ότι αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη. 

Θα μεταβάλλεται το καθεστώς υπολογισμού των τόκων και των λοιπών διοικητικών κυρώσεων επί εκπροθέσμου καταβολής καθώς και οι όροι και οι περιπτώσεις απαλλαγής από τους τόκους.

Τέλος, θα προβλέπεται ότι τόσο οι οφειλές των στρατευμένων αλλά και οι οφειλές των ανηλίκων, για όσο διάστημα αυτοί στερούνται της προβλεπόμενης από το νόμο εκπροσώπησης και επί ένα εξάμηνο μετά την απόκτηση αυτής απαλλάσσονται από διοικητικές κυρώσεις.

 

Πηγή: Nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel