Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Διεγράφη... ερήμην ο Μιχάλης Λιάπης

banner roots

Διεγράφη... ερήμην ο Μιχάλης Λιάπης
20.12.2013 | 09:15

Διεγράφη... ερήμην ο Μιχάλης Λιάπης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Την διαγραφή του Μιχάλη Λιάπη από τα μητρώα των μελών της ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία.

Στην ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος αναφέρεται:

«Με απόφαση που πήρε, χθες, η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος γιααντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Μιχάλης Λιάπης, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος».

Αφαντος στην Ευελπίδων

Το πρωί η προγραμματισμένη για σήμερα εκδίκαση της υπόθεσης του Μιχάλη Λιάπη από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, αναβλήθηκε για τις 30 Δεκεμβρίου.Η εκδίκαση αναβλήθηκε ύστερα από αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος του κ. Λιάπη προκειμένου, όπως είπε, να προσκομίσει έγγραφα που έλειπαν απίο τη δικογραφία.Ο συνήγορος διευκρίνισε ότι ο πρώην υπουργός, έχει ήδη πληρώσει τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν, ότι έχει πάρει πίσω τις πινακίδες του οχήματος, τις οποίες είχε καταθέσει τον περασμένο Αύγουστο και ότι έχει καταβάλει τα ποσά για τα τέλη κυκλοφορίας.Ο συνήγορος αρνήθηκε πάντως να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την απουσία του πρώην υπουργού από τα Δικαστήρια.

Η παρουσία του κ. Λιάπη στο Δικαστήριο δεν ήταν βεβαίως υποχρεωτική, δεδομένου του πλημμεληματικού χαρακτληρα της δίωξης, η οποία αφορά σε ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία ενώ στον κ. Λιάπη έχουν επίσης επιβληθεί και 3 διοικητικά πρόστιμα για τη μη ασφάλιση του οχήματος, για τον κοτσαδόρο και τα φιμέ τζάμια..

Ωστόσο το γεγονός ότι μία ημέρα μετά τη σύλληψή του ο πρώην υπουργός επέλεξε να περιφρονήσει τη δικαστική διαδικασία προκάλεσε νέες αντιδράσεις.

Αναχώρησε χθες για Ασία

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Λιάπης βρίσκεται ήδη από χθες εκτός Ελλάδας.

Αναχώρησε χθες λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα πιθανότατα για τη Ντόχα χωρίς πάντως να είναι σίγουρο ότι η πρωτεύουσα του Κατάρ αποτελεί και τον τελικό του προορισμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λιάπης είχε «αιτιολογήσει» την μετακίνησή του με το ανασφάλιστο όχημα, στο γεγονός ότι φοβόταν μήπως πέσει η μπαταρία ενόψει ενός ταξιδιού που του στην Ασία.

Στο θέμα αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους από τη Βουλή, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ιορδάνης Τζαμτζής και Κωστής Μουσουλούλης: «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», ήταν το σχόλιο του πρώτου ενώ ο δεύτερος μίλησε για συμπεριφορά προσβλητική για τους Ελληνες, που «αμαυρώνει το σύνολο του πολιτικού κόσμου».

Ενταση και στη Βουλή
Το θέμα Λιάπη, «έφτασε» και στη Βουλή προκαλώντας αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Παναγιώταρου και του προεδρεύοντα Γ. Καλαντζή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον φόρο ακινήτων ο κ. Παναγιώταρος καταφέρθηκε κατά του πρώην υπουργού αναφέροντας: «Είχε κάνει κι άλλες κουτσουκέλες στο παρελθόν, αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία».

Στην παρατήρηση του κ. Καλαντζή ότι ο ομιλητής της Χ.Α δεν είχε να πει «ένα μπράβο στην Αστυνομία που δεν ξεχωρίζει ανώνυμους και επώνυμους, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής άρχισε να φωνάζει εκτός μικροφώνου από το έδρανό του μιλώντας για «λαμόγια» κλπ

Τέλος στα προνόμια
Χθες με παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, αποφασίστηκε να κόβονται εφεξής τα προνόμια σε -εν ενεργεία ή συνταξιούχους- βουλευτές που θα διαπράττουν αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας.

Πρόκειται, όπως αναφέρει το σημερινό ρεπορτάζ του Εθνους, για μια κίνηση που αποφάσισε προσωπικά ο πρωθυπουργός, έτσι ώστε και να πάρει αποστάσεις από τα όσα διέπραξε ο πρώην υπουργός και τις γελοίες δικαιολογίες που προέβαλε κατόπιν, αλλά και για να δείξει ότι η περίοδος που οι πολιτικοί είχαν το... ακαταδίωκτο έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Συγκεκριμένα με αφορμή την περίπτωση του πρώην υπουργού Μ. Λιάπη, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου να επεξεργαστεί νομοθετική διάταξη, σύμφωνα με την οποία βουλευτές (εν ενεργεία ή συνταξιούχοι) οι οποίοι θα υποπίπτουν σε συγκεκριμένα αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας θα στερούνται όλων των προβλεπόμενων βουλευτικών ατελειών και προνομίων τους.
Μεταξύ των αδικημάτων που εμπεριέχονται στην έννοια της απαξίας είναι η πλαστογραφία, η ψευδής βεβαίωση, η εκβίαση, η απάτη κ.λπ.

Με βάση τη σχεδιαζόμενη ρύθμιση ανάμεσα στα αδικήματα που θα επιφέρουν κατάργηση προνομίων θα είναι η πλαστογραφία, η ψευδής βεβαίωση, η απάτη, η εκβίαση, η δωροδοκία κ.λπ.

Για τα πρώτα δύο έχει ήδη ασκηθεί δίωξη κατά του Μ. Λιάπη, ενώ η νομοπαρασκευαστική ομάδα θα αναλάβει το έργο να εμπλουτίσει τη λίστα των αδικημάτων με κριτήριο την κοινωνική απαξία ξεφεύγοντας και πέρα από τον κύκλο των συνηθισμένων εγκλημάτων οικονομικού χαρακτήρα, προκειμένου να προσδιοριστούν και άλλα ποινικά παραπτώματα που μπορεί να απάδουν προς τη βουλευτική ιδιότητα και να προκαλούν την κοινή γνώμη.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel