Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>«Πόλεμος» για τα SMS του Παππά: Ο Καλογρίτσας φέρνει το κινητό του στο Ειδικό Δικαστήριο
achilladelis
«Πόλεμος» για τα SMS του Παππά: Ο Καλογρίτσας φέρνει το κινητό του στο Ειδικό Δικαστήριο
25.01.2023 | 08:38

«Πόλεμος» για τα SMS του Παππά: Ο Καλογρίτσας φέρνει το κινητό του στο Ειδικό Δικαστήριο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ο Χρήστος Καλογρίτσας είναι διατεθειμένος να προσκομίσει ο ίδιος το κινητό του για να αποδείξει ότι τα sms με τον Νίκο Παππά είναι γνήσια, όπως μετέφερε στο Ειδικό Δικαστήριο ο δικηγόρος του, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι ουδέποτε αμφισβητήθηκαν τα sms από βουλευτή οποιουδήποτε κόμματος κατά την προανακριτική διαδικασία της Βουλής.
 
«Θυμίζω η Βουλή έδωσε το πόρισμα της τον Ιούλιο 2021. Τώρα έχουμε 2023. Ο κ.Παππάς από το 2016 που έγινε ο διαγωνισμός ακούει για αυτά τα sms και δεν αντέδρασε. Δεν είπε ποτέ ότι είναι πλαστά κλπ. Άφησαν οι δικηγόροι του τα χρόνια να περνάνε και να τίθενται ενώπιον αρχών τέτοια στοιχεία; Ουδέποτε τα αμφισβήτησε. Έπρεπε να ζητήσει από το Hλεκτρονικό Εγκλημα στοιχεία, να πάει σε πραγματογνώμονες κλπ. Δεν έχουν τόσα χρόνια πει ούτε λέξη», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
 
«Έφυγε από τη Βουλή και πήγε στον ανακριτή. Δεν είναι δυνατό να δεχθώ, ότι τα πέντε sms που θεμελιώνουν τα επιχειρήματα μας, και κάνουν χρήση, τα προσβάλλουν τώρα. Το έκτο sms που φέραμε εδώ, το φέραμε προς ενίσχυση των επιχειρημάτων μας. Δεν καταθέσαμε τα υπόλοιπα, γιατί ο εντολεας μας είπε να περιοριστούμε στα αναγκαία», πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.
 
«Από το ημερολόγιο της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα προκύπτει η ακρίβεια του sms. Η σελίδα αυτή αποδεικνύει ότι έγινε το ραντεβού με τον Aρτεμίου. Ο Καλογρίτσας δίνει το κινητό του στη διάθεσή σας. Υπεύθυνη είναι η άλλη πλευρά που τόλμησε να ψελλίσει ότι είναι πλαστό. Το λέω από τώρα αν βγουν όλες οι συνομιλίες δεν θα έχουμε την ευθύνη. Εγώ δεν το πίστευα ,όταν τα διάβασα. Έχω μεγάλη εμπειρία στην πολιτική και δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα έχει γράψει αυτά πρώην υπουργός», είπε.
 
 
Δικηγόρος Νίκου Παππά: Πλαστά τα SMS
Από τη πλευρά του, ο δικηγόρος του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης, σε δήλωσή του σημειώνει: «Σήμερα προσκομίσαμε αποδείξεις ότι τα SMS, που εμφανίστηκαν από την πλευρά του κυρίου Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο, είναι μη γνήσια και προσβλήθηκαν ως πλαστά. Είναι προϊόντα ενός παρακράτους, που επιχειρεί τη πολιτική δολοφονία του Νίκου Παππά και, μέσω αυτής, την δυσφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ».
 
Ο κ. Μαντζουράνηε συνέχισε: «Όταν ο κύριος Μητσοτάκης υιοθέτησε και ξέπλυνε δημόσια την πλαστογραφία, για να σπιλώσει τον Αλέξη Τσίπρα, αποκαλύφθηκε ποιος προΐσταται των πλαστογραφιών. Είναι ο ίδιος, που προΐσταται και των υποκλοπών. Προειδοποιούμε: Πλαστογραφίες, μηχανορραφίες και προγραφές δεν θα περάσουν, ούτε εντός ούτε εκτός του δικαστηρίου».
 
Η τοποθέτηση των δικηγόρων του Χρ. Καλογρίτσα
Οι δικηγόροι του Χρ.Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος, σχολιάζοντας τις ενστάσεις του Ν. Παππά δήλωσαν τα εξής :
 
«Με καθυστέρηση πολλών ετών και αφού έγινε η ποινική προκαταρκτική εξέταση της Βουλής αλλά και η ανάκριση από την ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου της υπόθεσης Παππά, αλλά και αφού πέρασαν δύο μήνες σε αυτό το
Ειδικό Δικαστήριο, σήμερα δηλαδή οψίμως, οι συνήγοροι του κ. Παππά αμφισβήτησαν εκ μέρους του την αποδεικτική αξία των 6 sms- 5 εκ των οποίων έχουν κατατεθεί προ ετών στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής- και υποστήριξαν την ενδεχόμενη πλαστότητα τους. Ο κ. Καλογρίτσας διαθέτει στο Δικαστήριο όλο το κινητό του με όλα τα μηνύματα της εποχής, από τη ροή των οποίων αποδεικνύεται με τρόπο περίτρανο το τι μηχανευόταν ο κ. Παππάς και πως παραβίαζε κατάφωρα τα καθήκοντα του. Όλες οι προσπάθειες αυτές δείχνουν αμηχανία και φόβο μπροστά στην αλήθεια».
 
Πηγή: iefimerida.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018