Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής -«Ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων»

the roots web banners 06

Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής -«Ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων»
01.03.2023 | 16:43

Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής -«Ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό.

Σε δήλωσή του, ο κ. Καραμανλής αναφέρει πως «είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος».
 
Η δήλωση του Κώστα Καραμανλή
«Μόλις τώρα γύρισα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πόνος είναι ανείπωτος.
 
Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα. Κι αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά.
 
Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη.
 
Γι’ αυτόν το λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος.
 
Μέσα από την καρδιά μου, εκφράζω για άλλη μια φορά την οδύνη μου και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων».
 
Λύγισε ο Καραμανλής: Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, θα διερευνήσουμε τα αίτια
Νωρίτερα, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής λύγισε όταν βρέθηκε στο σημείο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
 
Στις δηλώσεις του τόνισε πως είναι «μια πραγματικά θλιβερή ημέρα, όσοι έχουμε βρεθεί εδώ εκφράζουμε θλίψη και οδύνη, οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις όλων είναι στα θύματα και στις οικογένειές τους. Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, ωστόσο θα διερευνήσουμε με απόλυτη σοβαρότητα και διαφάνεια τα αίτια του δυστυχήματος».
 
Ο κ. Καραμανλής κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του δάκρυσε, ενώ η φωνή του έσπασε τη στιγμή που έλεγε «ό,τι πούμε θα είναι πρώιμο, και ουσιαστικά βεβηλώνουμε τους ανθρώπους που χάθηκαν. Θα ήθελα να δείξουμε όλοι ψυχραιμία και θα κάνουμε τα πάντα να διερευνήσουμε τα αίτια, δεν θα αφήσουμε τίποτα κάτω από το χαλί».
 
 Πηγή: Iefimerida.gr.
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το