Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Μετά το Πάσχα οι εκλογές, φρένο στα σενάρια από τον Μητσοτάκη | Τι ζήτησε από τους υπουργούς

banner roots

Μετά το Πάσχα οι εκλογές, φρένο στα σενάρια από τον Μητσοτάκη | Τι ζήτησε από τους υπουργούς
09.03.2023 | 13:52

Μετά το Πάσχα οι εκλογές, φρένο στα σενάρια από τον Μητσοτάκη | Τι ζήτησε από τους υπουργούς

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Φρένο στα σενάρια για προσφυγή στις κάλπες πριν από το Πάσχα έβαλε με έμμεσο τρόπο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο, λέγοντας ότι έρχεται πλούσιο νομοθετικό έργο στις επόμενες εβδομάδες, περίπου 10 νομοσχέδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός φέρεται να τόνισε στους υπουργούς πως προηγείται το κυβερνητικό έργο από τις ανακοινώσεις για εκλογές. Όπως φέρεται να είπε, το κυβερνητικό έργο πρέπει να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς τις επόμενες εβδομάδες, καθώς θα πρέπει να πάνε στη Βουλή περίπου 10 νομοσχέδια.
 
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η στήριξη από την πλευρά της κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Όπως τόνισε εξάλλου ο κ. Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της κυβέρνησης «προτεραιότητα έχει πάντα η στήριξη των συγγενών των θυμάτων, η οικονομική στήριξη, αλλά και η ηθική και η ψυχολογική στήριξη. Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν άμεσα και με τη διακριτικότητα που αυτό απαιτεί».
 
Πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης χωρίς συμψηφισμό ευθυνών
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους τους υπουργούς να είναι παρόντες στον δημόσιο διάλογο. Διευκρίνισε όμως ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με ενσυναίσθηση, χωρίς κανέναν συμψηφισμό ευθυνών, με ειλικρίνεια και αλήθεια, καθώς ο ίδιος και η κυβέρνηση επιθυμούν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
 
Σε ό,τι αφορά τις ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό, μεταφέρονται προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Σημειώνεται πως οι ανακοινώσεις θα μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα, ωστόσο από την πλευρά της κυβέρνησης δεν θέλουν να δημιουργηθεί σε καμία περίπτωση η αίσθηση ότι προχωράει σε ανακοινώσεις για να αλλάξει την ατζέντα.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel