Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Moody’s: Αναβαθμίζει σε θετικό το outlook της Ελλάδας

the roots web banners 06

Moody’s: Αναβαθμίζει σε θετικό το outlook της Ελλάδας
18.03.2023 | 08:21

Moody’s: Αναβαθμίζει σε θετικό το outlook της Ελλάδας

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Σε αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας προχώρησε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Οίκος Moody’s, ο οποίος αναβάθμισε σε θετικό από σταθερό το outlook, ενώ διατήρησε Ba3 τη βαθμίδα.

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης επικαλείται την υψηλότερη αύξηση του ονομαστικού ΑΕΠ, το οποίο το αποδίδει στη βελτίωση της διακυβέρνησης αλλά και στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει τόσο στον τομέα της οικονομίας όσο και στον τραπεζικό κλάδο.

Στην έκθεση εκτιμάται ότι μαζί με τη συνεχιζόμενη δέσμευση για υγιείς δημοσιονομικές μετρήσεις που υποστηρίζονται από την εφαρμογή δημοσιονομικών μέτρων, η υψηλότερη αύξηση του ονομαστικού ΑΕΠ θα συμβάλει σε σημαντική μείωση του χρέους της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια.

Η επιβεβαίωση της αξιολόγησης «Ba3» αντανακλά μια ισορροπία μεταξύ των βελτιώσεων που παρατηρούνται σε πολλούς τομείς του πιστωτικού προφίλ της Ελλάδαςμε συνεχείς προκλήσεις.

Ειδικότερα, περαιτέρω μεταρρυθμίσειςστους τομείς της δικαιοσύνης, της εκπαίδευσης, του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και των αγορών εργασίας θα υποστήριζαν υψηλότερη βαθμολογία.
 

Επιπλέον, η επιβάρυνση του δημόσιου χρέους παραμένει πολύ υψηλή και υποστηρίζεται από τους επίσημους πιστωτές, με μελλοντικές βελτιώσεις και πλήρη επιστροφή στη χρηματοδότηση βάσει της αγοράς που συνεπάγεται τη διατήρηση μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων για τα επόμενα χρόνια.

 

Πηγή:protothema.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel