Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ο δικηγόρος που βοήθησε τη Ρωσίδα κατάσκοπο να εγγραφεί στο δημοτολόγιο Αλιβερίου είναι στέλεχος του ΜέΡΑ25

banner roots

Ο δικηγόρος που βοήθησε τη Ρωσίδα κατάσκοπο να εγγραφεί στο δημοτολόγιο Αλιβερίου είναι στέλεχος του ΜέΡΑ25
18.03.2023 | 18:28

Ο δικηγόρος που βοήθησε τη Ρωσίδα κατάσκοπο να εγγραφεί στο δημοτολόγιο Αλιβερίου είναι στέλεχος του ΜέΡΑ25

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι ο δικηγόρος ο οποίος βοήθησε την Ρωσίδα κατάσκοπο Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα ή αλλιώς «Μαρία Τσάλλα» να γραφτεί το 2018 στο δημοτολόγιο του Αλιβερίου και υποστήριξε σήμερα πως δεν θυμάται την περίπτωσή της.

Ο κ. Λυμπερόπουλος μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Δεκατιανοί» και υποστήριξε ότι η «Μαρία Τσάλλα» δεν ήταν πελάτισσά του. «Δεν θυμόμουν τίποτα για αυτή την υπόθεση, η γυναίκα δεν ήταν πελάτισσά μου. Είχε χαρτιά απλά ήθελε να αλλάξει τόπο κατοικίας στο ληξιαρχείο στο Αλιβέρι και να γραφτεί στο δημοτολόγιο. Η ληξίαρχος ζητούσε αποδείξεις ότι η γυναίκα είναι κάτοικος του δήμου Κύμης - Αλιβερίου, πχ ένα μισθωτήριο σπιτιού ή κάποιος λογαριασμός που να αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας», ανέφερε.

Ο ίδιος δεν μπόρεσε να απαντήσει σε ερωτήσεις πώς ακριβώς γνώρισε την Μαρία Τσάλλα, πώς την βοήθησε να βγάλει τα χαρτιά της ούτε εάν την φιλοξένησε στο σπίτι του, όπως έχει γίνει γνωστό.

Εάν μου ξανασυνέβαινε πάλι το ίδιο θα έκανα για ανθρωπιστικούς λόγους

«Για να μπορέσει να πάρει την βεβαίωση από τον δήμο έπρεπε να πάρει μια βεβαίωση ότι θα έχει νοικιάσει ένα σπίτι εδώ στο Αλιβέρι. Γιατί δεν νοίκιασε; Αυτό μου δημιουργεί μία απορία αλλά ταυτόχρονα με μπλέκει κιόλας στην υπόθεση. Γιατί από ότι μου είπε και η σύζυγος μου είχαμε υπογράψει μια σύμβαση. Ότι φιλοξενείται σπίτι μας. Εάν έγινε αυτό, έγινε για να παρουσιάσει ένα συμβόλαιο στη συνέχεια. Το κακό είναι ότι εάν μου ξανασυνέβαινε πάλι το ίδιο θα έκανα για ανθρωπιστικούς λόγους. όταν έχεις αυτή την στάση απέναντι στο μεταναστευτικό, απέναντι στον άνθρωπο που έχει ανάγκη, την τηρείς ότι και να πάθεις. Στο ΜΕΡΑ 25 δεν θα είχα πάει εάν δεν είχα αυτά τα μυαλά. Αυτά τα πράγματα είναι συγκοινωνούντα δοχεία», είπε ο κ.Λυμπερόπουλος.

Ισως με πήρε τηλέφωνο κάποιος δικηγόρος από Αθήνα

«Καταλαβαίνω ότι σε αυτή την ιστορία εγώ πιάστηκα “Κώτσος”. Είναι λίγο απίστευτη η κατάσταση. Δεν είμαι πολύ καλά συνειδητοποιώντας τι έχει γίνει. Υπάρχει κάτι απίστευτο. Πρόκειται για μία κατάσταση για την οποία ακούγονται πολλά χρήματα. Οτι αυτή είχε στα χέρια της εκατομμύρια και άλλα τέτοια πράγματα. Όταν έρχεται και βρίσκει έναν άνθρωπο ο οποίος έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτά τα κοινωνικά θέματα καταλαβαίνω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο τα είχα φανταστεί στην αρχή. Δεν ζήτησε άδεια διαμονής αλλά εγγραφή στο δημοτολόγιο.

Εγώ έδειξα ιδιαίτερη ευαισθησία στο να εγγραφεί η γυναίκα αυτή στο δημοτολόγιο. Γιατί στην μικρή μας πόλη θέλουμε να έρθει πληθυσμός. Έχει να κάνει με την ιδεολογία μου. Αλλά καταλαβαίνω ότι έχω μπλέξει. Η καλή μου πρόθεση εκφράζεται πλέον ή ως βλακεία ή ως ψέμα. Είμαι σε κρίση συνείδησης. Το πως με βρήκε είναι ένα ερώτημα. Γιατί εμένα; Πιθανολογώ ότι μου τηλεφώνησε ένας δικηγόρος τον οποίο δεν θυμάμαι», είπε ο δικηγόρος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν ούτε τον έχουν καλέσει κανείς από τις αρμόδιες αρχές.

Ο κ. Λυμπερόπουλος μίλησε και στο τοπικό σάιτ eviaonline, το οποίο αναφέρει ότι η Ρωσίδα κατάσκοπος «έχοντας λοιπόν το νέο όνομά της εμφανίστηκε στον Δήμο Κύμης -Αλιβερίου ώστε να κάνει την εγγραφή στα δημοτολόγια. Είχε προηγηθεί το γνήσιο της υπογραφής από το ΑΤ Αλιβερίου που πιστοποιούσε όπως προβλεπόταν την εποχή εκείνη ότι είναι η ίδια. Αμέσως μετά εμφανίστηκε στο δημοτολόγιο με δύο δικηγόρους ο ένας από το Αλιβέρι που ήξερε και την γλώσσα και έχει εμπειρία σχετική».

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 ο δικηγόρος που βοήθησε την «Μαρία Τσάλλα»

Ο κ. Λυμπερόπουλος είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25.

Από τη σελίδα των μελών της ΚΕ:

306247EF BF6E 4D81 8746 126377BCA8D7

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το