Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Σταϊκούρας: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις 72 έως 120 δόσεις έως την Παρασκευή

banner roots

Σταϊκούρας: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις 72 έως 120 δόσεις έως την Παρασκευή
02.04.2023 | 08:30

Σταϊκούρας: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις 72 έως 120 δόσεις έως την Παρασκευή

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

«Μέχρι την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την αναβίωση των 72 έως 120 δόσεις στο ελληνικό δημόσιο, ΕΦΚΑ και εφορίες, όπως και η νέα ένταξη πολιτών που δυσκολεύτηκαν την προηγούμενη διετία και έχουμε καινούρια ρύθμιση 36 έως 72 δόσεις», είπε σήμερα ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας.

«Από χθες μέχρι και την επόμενη εβδομάδα υλοποιούνται πέντε πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με συνολικό δημοσιονομικό κόστος άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών λέγοντας πως «οι πρωτοβουλίες αυτές καλύπτουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».
 
«Μέσα στις φορολογικές δηλώσεις υπάρχουν οι προβλέψεις για τους αγρότες, οι οποίοι έχουν 50% έκπτωση φόρου εφ' όρου ζωής υπό την προϋπόθεση ότι είναι σε συνεργατικά σχήματα. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενσωματωθεί στις φορολογικές δηλώσεις η πρόβλεψη για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε επιχειρήσεις που στα 3/12 του 2022 αύξησαν τον αριθμό των εργαζομένων. Ουσιαστικά είναι ρήτρα εργασίας», πρόσθεσε.
 
Ερωτηθείς για πιθανή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ο κ. Σταϊκούρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λέγοντας ότι «αυτό θα το δούμε την επόμενη τετραετία».
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το