Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ερχεται αφρικανική σκόνη και καταιγίδες

banner roots

Ερχεται αφρικανική σκόνη και καταιγίδες
21.02.2014 | 09:30

Ερχεται αφρικανική σκόνη και καταιγίδες

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι της Παρασκευής με σποραδικές βροχές αρχικά και στη συνέχεια καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, αρχής γενομένης από τα νότια και τα δυτικά.

Οι μέτριας έντασης νότιοι άνεμοι αναμένεται να αυξήσουν την παρουσία σκόνης στην ατμόσφαιρα που προέρχεται από την αφρικανική ήπειρο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή μόνο υποχώρηση.

Στην Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας οι αραιές νεφώσεις θα αυξηθούν σταδιακά και από το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά αναμένονται σποραδικές βροχές που θα ενταθούν. Το απόγευμα είναι πιθανόν να σημειωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί ως 5 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 10 και 16 βαθμών Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη η εικόνα θα είναι καλύτερη, με σποραδικές μόνο βροχές θα προβλέπονται σε μερικές περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς ως 3 μποφόρ και ο υδράργυρος αναμένεται να κινηθεί μεταξύ 9 και 15 βαθμών Κελσίου.

Στην Κεφαλονιά που συνεχίζει να διορθώνει τα τραύματα που άφησε η επίσκεψη του Εγκέλαδου, αναμένονται πυκνές νεφώσεις και τοπικά βροχές που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και ίσως υπάρξουν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι ως 6 μποφόρ που θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται στους 13 - 16 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο η κατάσταση του καιρού θα βελτιωθεί, με αραιές νεφώσεις και σποραδικές καταιγίδες μόνο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά κι εκεί θα σημειωθεί βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα γίνουν δυτικοί με ένταση ως 5 μποφόρ.

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel