Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Γνωστός καλλιτέχνης και δύο επιχειρηματίες στην τσιμπίδα της Εφορίας για φοροδιαφυγή 1 εκατ. ευρώ, στη Μύκονο

the roots web banners 06

Γνωστός καλλιτέχνης και δύο επιχειρηματίες στην τσιμπίδα της Εφορίας για φοροδιαφυγή 1 εκατ. ευρώ, στη Μύκονο
14.04.2024 | 17:57

Γνωστός καλλιτέχνης και δύο επιχειρηματίες στην τσιμπίδα της Εφορίας για φοροδιαφυγή 1 εκατ. ευρώ, στη Μύκονο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Γνωστός καλλιτέχνης και οι δύο συνέταιροί του έβαζαν «χέρι» στο ταμείο της επιχείρησής τους, αλλά... ξεχνούσαν να δηλώσουν τα χρήματα αυτά στην εφορία.

Ο λόγος για τους τρεις μετόχους επιχείρησης εκμετάλλευσης ακινήτων στην Μύκονο, η οποία έχει έδρα στην Αθήνα. Πρόκειται για εταιρία, η οποία νοικιάζει βίλες και ένα ακίνητο σε πολύ γνωστό club του νησιού, το οποίο δεν εμπλέκεται στην υπόθεση. 
 
Μέτοχοί της εταιρίας είναι ένας πολύ γνωστός καλλιτέχνης και δύο επιχειρηματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται έντονα στην εστίαση, στην Αττική. 
 
Ο αλγόριθμος ήταν αυτός που οδήγησε για μια ακόμα φορά τους Ράμπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στα εισοδήματα των τριών μετόχων, όπου και διαπίστωσαν σημαντικές παραβάσεις φοροδιαφυγής. Συγκεκριμένα, βρήκαν ότι τα τρία πρόσωπα έλαβαν, το 2020 και το 2021, σημαντικά ποσά από την εταιρεία, χωρίς να τα δηλώσουν στην εφορία και φυσικά χωρίς να αποδώσουν τον φόρο, που αναλογεί! 
 
Καλλιτέχνης και συναίτεροι καλούνται να πληρώσουν στην εφορία 1εκατ. ευρώ
Ειδικότερα, για το 2020, τα ποσά του αναλογούντος φόρου, πλέον νόμιμων προσαυξήσεων, ανέρχονται σε: 
 
€261.000 για τον καλλιτέχνη 
€268.000 για τον ένα επιχειρηματία και 
€162.000 για τον τρίτο της παρέας.
Για το 2021, οι φόροι με τις προσαυξήσεις φτάνουν αντίστοιχα τα €115.000 για καθέναν από τους δύο πρώτους μετόχους και τα €82.000 για τον τρίτο μέτοχο. Δηλαδή, ο καλλιτέχνης καλείται να πληρώσει €376.000, ο ένας επιχειρηματίας, €383.000 και ο άλλος, €244.000. Με αυτά τα δεδομένα, το συνολικό ποσό ανέρχεται σε κάτι παραπάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.
 
Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ έχουν ήδη ξεκινήσει και κάνουν φύλλο και φτερό τα συνολικά φορολογικά δεδομένα των τριών μετόχων - δηλαδή, τις κινήσεις τους πλέον της συμμετοχής τους στην εταιρεία της Μυκόνου - ενώ αναμένεται και η άσκηση ποινικών κυρώσεων για τα ανωτέρω αδικήματα φοροδιαφυγής.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το