Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Στις 2 Ιουλίου η αυτόματη υποβολή περίπου 1,3 εκατ. φορολογικών δηλώσεων | Τι να προσέξουν οι υπόχρεοι

the roots web banners 06

Στις 2 Ιουλίου η αυτόματη υποβολή περίπου 1,3 εκατ. φορολογικών δηλώσεων | Τι να προσέξουν οι υπόχρεοι
24.06.2024 | 10:24

Στις 2 Ιουλίου η αυτόματη υποβολή περίπου 1,3 εκατ. φορολογικών δηλώσεων | Τι να προσέξουν οι υπόχρεοι

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Μέχρι την 1η Ιουλίου μπορούν περίπου 1,3 εκατ. φορολογούμενοι που ανήκουν στην κατηγορία των προσυμπληρωμένων δηλώσεων να τσεκάρουν και να διορθώσουν εφόσον χρειάζεται τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Στις 2 Ιουλίου η φορολογική τους δήλωση θα υποβληθεί αυτόματα.
 
Σημεία προσοχής
Ο φορολογούμενος οφείλει να ελέγξει το περιεχόμενο της προσυμπληρωμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που του κοινοποιήθηκε, και σε περίπτωση που τα στοιχεία που περιέχει δεν είναι ακριβή ή είναι ελλιπή, υποχρεούται να υποβάλει δήλωση με τα ορθά και πλήρη στοιχεία, εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.
 
Σε περίπτωση λάθους για παράδειγμα στα εισοδήματα και τους φόρους που έχουν παρακρατηθεί, οι πολίτες θα πρέπει να απευθυνθούν στους εργοδότες τους ώστε αυτοί με την σειρά τους να υποβάλουν νέα δήλωση με τα σωστά στοιχεία.
 
Οι φορολογούμενοι έχουν διορία 30 ημερών, μετά την υποβολή δήλωσης με επιφύλαξη, ώστε να προσκομίσουν στην αρμόδια ΔΟΥ τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
 
Αν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά δεν προσκομιστούν μέσα στο διάστημα των 30 ημερών οι φορολογικές δηλώσεις εκκαθαρίζονται, καθώς η υποβολή δήλωσης με επιφύλαξη δεβν σημαίνει και αναστολή είσπραξης φόρου.
 
Σημειώνεται, ότι αν έχει καταβληθεί φόρος και μετά την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών το ποσό φόρου είναι μικρότερο (ή μηδενικό) από αυτό που καταβλήθηκε, τότε ο φόρος επιστρέφεται.
 
Εναλλακτικά, ο φορολογούμενος, μετά την έκδοση της πράξης διοικητικού προσδιορισμού του φόρου, μπορεί να ζητήσει τη διόρθωσή της, με την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης.
 
Η Φορολογική Διοίκηση εκδίδει πράξη διορθωτικού προσδιορισμού φόρου μόνο εφόσον κάνει αποδεκτή τη δήλωση.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το