Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ειδικοί προτείνουν αυξήσεις στην τιμή των τσιγάρων
Ειδικοί προτείνουν αυξήσεις στην τιμή των τσιγάρων
25.10.2012 | 12:46

Ειδικοί προτείνουν αυξήσεις στην τιμή των τσιγάρων

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

 Την επιβολή αύξησης στην τιμή των τσιγάρων έως και δύο ευρώ, προτείνουν οι ειδικοί επιστήμονες. Εκτιμούν ότι τα έσοδα που θα προκύψουν θα ξεπεράσουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ και θα μπορούν να διατεθούν στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας που παρέχει.

  Την παραπάνω πρόταση παρουσίασε ο κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, καθηγητής Οικονομικών της Υγείας κ. Γιάννης Κυριόπουλος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας. Όπως ανέφερε, η εμπειρία έχει δείξει ότι η αύξηση της τιμής των τσιγάρων επιφέρει μείωση της κατανάλωσης καπνού και σημαντική μείωση του αριθμού των καπνιστών.


Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, κατήγγειλε την αδιαφορία της πολιτείας ως προς την εφαρμογή των διατάξεων του αντικαπνιστικού νόμου.
 
Ο κ. Μπεχράκης έκανε λόγο για «τάσεις παρόξυνσης» στο πρόβλημα του καπνίσματος στη Ελλάδα. Κατήγγειλε δε, ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Όπως είπε, παρότι το 2011 πραγματοποιήθηκαν 94.140 έλεγχοι σε όλη τη χώρα, επιβλήθηκαν μόλις 2.842 πρόστιμα. Απ' αυτά, εισπράχθηκαν λιγότερα από τα μισά...
 
Στοιχεία που παρουσίασε η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, κυρία Τζένη Κρεμαστινού, η τηλεφωνική γραμμή 1142 του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε δεχθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2012 περισσότερες από 60.500 καταγγελίες για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου, εκ των οποίων το 42,5% αφορούσε την περιοχή ευθύνης της περιφέρειας Αττικής.
 
Από την πλευρά της, η γενική γραμματέας Δημοσίας Υγείας κυρία Χριστίνα Παπανικολάου σημείωσε ότι «δεν αλλάζουν εύκολα τα πράγματα σε αυτή τη χώρα»  και προανήγγειλε την κατάρτιση νέου θεσμικού πλαισίου για τους κανόνες, τις προϋποθέσεις και τους περιορισμούς στη λιανική διάθεση των προϊόντων καπνού.

Πηγή: to vima.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018