Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Επίτιμη διδάκτορας στο Παιδαγωγικό του ΑΠΘ αναγορεύτηκε η Άλκη Ζέη (photos)
afoi poriazi
Επίτιμη διδάκτορας στο Παιδαγωγικό του ΑΠΘ αναγορεύτηκε η Άλκη Ζέη (photos)
23.10.2014 | 20:36

Επίτιμη διδάκτορας στο Παιδαγωγικό του ΑΠΘ αναγορεύτηκε η Άλκη Ζέη (photos)

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Έπειτα από σειρά διακρίσεων στην Ελλάδα - και κυρίως στο εξωτερικό - η Άλκη Ζέη, η πλέον μεταφρασμένη (σε περισσότερες από 20 γλώσσες) συγγραφέας λογοτεχνικών και θεατρικών έργων για παιδιά και εφήβους, αναγορεύτηκε επίτιμη διδάκτορας του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, στην αίθουσα τελετών του παλαιού κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Την τιμώμενη προσφώνησε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας, ενώ τον έπαινο (Laudatio) εκφώνησε ο Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Αντρέας Καρακίτσιος.

epitimi-didaktoras-sto-paidagogiko-tou-apth-anagoreutike-i-alki-zei 1

«Τιμάται το έργο και η προσωπικότητα της Άλκης Ζέη, η οποία κατάφερε να είναι ο ψίθυρος στο αυτί 4 - 5 γενεών που μεγάλωσαν με τα βιβλία της. Αντικρίζει τα πράγματα με σεβασμό και υπερβαίνει τα στερεότυπα οποιουδήποτε πολιτικού φορέα και οποιασδήποτε ιδεολογίας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Καθηγητής Αντρέας Καρακίτσιος, ο οποίος εκφώνησε και τον έπαινο της τιμώμενης.

Από την πλευρά της, η ίδια η Άλκη Ζέη είπε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της: «Αν δεν ήταν οι δάσκαλοι δεν θα είχα φτάσει εδώ που έφτασα. Γι’ αυτό θα τους ευγνωμονώ πάντα. Γι’ αυτό είμαι πολύ συγκινημένη και χαρούμενη για τη μεγάλη τιμή που μου κάνετε. Δάσκαλοι είστε και σεις και σας ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά».

epitimi-didaktoras-sto-paidagogiko-tou-apth-anagoreutike-i-alki-zei 2

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018