Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Έκδοση των ποιημάτων του Καβάφη σε γραφή Μπράιγ
Έκδοση των ποιημάτων του Καβάφη σε γραφή Μπράιγ
20.11.2014 | 17:39

Έκδοση των ποιημάτων του Καβάφη σε γραφή Μπράιγ

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Το Αρχείο Καβάφη του Ιδρύματος Ωνάση, σε συνεργασία με το Κέντρο Αποκατάστασης και Εκπαίδευσης Τυφλών (ΚΕΑΤ), προχώρησε στην έκδοση ανθολογίας των ποιημάτων του Κ.Π. Καβάφη σε γραφή braille (σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών).

Η ανθολογία είναι η πρώτη του είδους της και αποτελεί μια έκδοση αναφοράς η οποία θα χαράξει το δρόμο για ανάλογες πρωτοβουλίες. Η κίνηση αυτή έρχεται να αναπληρώσει σε μερικό βαθμό την έλλειψη βιβλίων ποίησης για μη βλέποντες.

Τα αντίτυπα θα διατεθούν σε βλέποντες και μη βλέποντες από τη Στέγη και το ΚΕΑΤ προσκαλώντας όσους δεν γνωρίζουν αυτή την απτική γλώσσα να έρθουν σε επαφή μαζί της. 

H λίστα των ποιημάτων τα οποία μεταγράφηκαν σε braille είναι η ακόλουθη: Όσο μπορείς, Ιθάκη, Περιμένοντας τους βαρβάρους, Τείχη, Μέρες του 1903,  Εις τα περίχωρα της Aντιοχείας,  Μύρης· Αλεξάνδρεια του 340 μ. Χ.,  Απολείπειν ο θεός Αντώνιον,  Η διορία του Νέρωνος,  Η Σατραπεία,  Η πόλις,  Θερμοπύλες,  Τρώες, Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης, Επέστρεφε, Εν μεγάλη Ελληνική αποικία, 200 π.Χ.

Πηγή: lifo.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018