Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, 9 Δεκεμβρίου
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, 9 Δεκεμβρίου
09.12.2014 | 13:35

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, 9 Δεκεμβρίου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Συνέδριο με τίτλο «Κράτος & Διαφθορά: ο Ρόλος της Ηγεσίας» διοργανώνει η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάδας την Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.

Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στο Divani Caravel Hotel από τις 14.00 ως τις 20.00. Κατά τη διάρκειά του θα παρουσιαστούν στοιχεία για την πορεία της μικροδιαφθοράς στην Ελλάδα- μέσα από έρευνες της Διεθνούς Διαφάνειας- και πώς αυτά τα φαινόμενα έχουν εξελιχθεί κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Όπως επισημαίνει η Διεθνής Διαφάνεια, το συνέδριο στοχεύει στην ανάδειξη της σημασίας που έχει η ηγεσία στον Δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

Οι τομείς στους οποίους θα γίνει αναφορά είναι η Ακεραιότητα στην Πολιτική και στις Επιχειρήσεις καθώς επίσης και η Ενεργοποίηση των Πολιτών μέσα από την Υπηρεσία «Διαφάνεια Τώρα», η αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών και η ανάδειξη Καλών Πρακτικών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην 69η θέση στην παγκόσμια κατάταξη μαζί με την Ιταλία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία στον «Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς 2014» της Διεθνούς Διαφάνειας. Σημειώνεται ότι η βαθμολογία της χώρας αυξάνεται σταθερά από το 2012 μέχρι σήμερα.

«Πρώτο μέλημα η εφαρμογή των νόμων και η υλοποίηση των δεσμεύσεων»

Την ανάγκη η εφαρμογή των νόμων και η υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα σε διεθνή φόρα να είναι το πρώτο μέλημα της πολιτείας τονίζει η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, για τον περιορισμό των φαινομένων διαφθοράς η χώρα πρέπει να δώσει προτεραιότητα:

Στη σωστή, χωρίς άλλα πισωγυρίσματα, εφαρμογή του νόμου για τη Δι@ύγεια
Στην πλήρη και τάχιστη εφαρμογή του πρόσφατου νόμου για τα ανοικτά δεδομένα
Στην πλήρη εφαρμογή του νόμου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση
Στην πλήρη και άμεση εφαρμογή του νόμου για τα Γεωχωρικά Δεδομένα
Στην πλήρη εφαρμογή του νόμου για την ρυθμιστική διακυβέρνηση και την καλή νομοθέτηση
Στην βέλτιστη δυνατή υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει διατυπώσει η κυβέρνηση στο εθνικό σχέδιο δράσης για την ανοικτή διακυβέρνηση στο πλαίσιο της συμμετοχής της χώρας στην Open Government Partnership.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

seajets superRunner

 

youtube channel