Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Πάρις Καρνέζης: Έβαλε τα πόδια των Ιταλών σε ελληνικά σανδάλια

banner roots

Πάρις Καρνέζης: Έβαλε τα πόδια των Ιταλών σε ελληνικά σανδάλια
07.03.2015 | 16:22

Πάρις Καρνέζης: Έβαλε τα πόδια των Ιταλών σε ελληνικά σανδάλια

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Ο 25χρονος designer με το αριστοκρατικό όνομα εγκατέλειψε την αρχιτεκτονική για να κάνει τα γυναικεία πόδια να φαίνονται ακόμη πιο όμορφα και κομψά και έχει βάλει σκοπό να κατακτήσει βήμα-βήμα τον κόσμο.

Οταν πριν από ενάμιση χρόνο ο Πάρις Καρνέζης εγκατέλειπε τα αρχιτεκτονικά γραφεία με τα οποία συνεργαζόταν προτιμώντας να αξιοποιήσει το ταλέντο του σχεδιάζοντας σανδάλια, ούτε που μπορούσε να φανταστεί ότι οι δημιουργίες του θα γίνονταν ανάρπαστες ακόμη και από τους εξαιρετικά επιλεκτικούς Ιταλούς.

Δεν πρόλαβε να δειγματίσει τις λεπτεπίλεπτες δερμάτινες δημιουργίες του με την επωνυμία «Parrice» και αυτές κατέληξαν στα ράφια μιας από τις σπουδαιότερες ιταλικές boutique, τη Folli Follie, με παραρτήματα στις μεγαλύτερες πόλεις της Ιταλίας.

Εκεί όπου σύσσωμη η crème de la crème βρίσκει απάντηση σε κάθε πιθανή και απίθανη στυλιστική της ανησυχία. Η επιτυχία του να εισέλθει επιτυχώς σε έναν χώρο από τον οποίο προμηθεύεται προϊόντα μόδας η υψηλή κοινωνία της γενέτειρας του ποιοτικού υποδήματος μόνο τυχαία δεν είναι.

Τα δέρματα που χρησιμοποιεί είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά, ενώ τα σχέδιά του είναι τόσο καλοδουλεμένα που θυμίζουν δαντέλα. «Δεν ήθελα να είμαι ένας ακόμη σχεδιαστής παπουτσιών, αλλά να κάνω τη διαφορά χάρη στην ποιότητα και τα σχέδιά μου.

Τα χρώματα που επιλέγω είναι γήινα, τα υλικά φυσικά και εκείνο που κάνει αίσθηση και έχει προκαλέσει ενδιαφέρον είναι ότι το δέρμα είναι τόσο λεπτοδουλεμένο που σου δίνει την αίσθηση της δαντέλας», διευκρινίζει.

Η πρώτη συλλογή του 25χρονου designer αποτελείται από έξι κομμάτια τα οποία πρόκειται να βγουν στην αγορά στις αρχές του φετινού καλοκαιριού. Οι Ιταλοί τα έχουν τοποθετήσει ήδη στις βιτρίνες των καταστημάτων τους, ενώ οι εγχώριοι φαν της μόδας θα έχουν την ευκαιρία να τα δουν στα μέσα του καλοκαιριού τόσο στη Μύκονο -στη γνωστή boutique «Εnny Di Monaco»- όσο και σε άλλα νησιά.

«Για τα καταστήματα Enny Di Monaco πρόκειται επίσης να σχεδιάσω και άνετες καλοκαιρινές τσάντες, στην ίδια πάντα λογική. Το δέρμα θα θυμίζει δαντέλα και θα βγαίνει σε δύο χρώματα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο μοδάτο από τον συνδυασμό ενός όμορφου ζευγαριού σανδαλιών με μια τσάντα. Το αποτέλεσμα είναι κομψό, φρέσκο και άκρως καλοκαιρινό», εξηγεί.

Παιδί βορείων προαστίων, ο Πάρις Καρνέζης δεν μπορούσε με τίποτα να φανταστεί ότι κάποτε η μόδα θα καταλάμβανε τόσο πολύ χώρο στη ζωή του. Μεγαλωμένος στο Παλαιό Ψυχικό, αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Λονδίνο όταν πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα προκειμένου να αναβαθμίσει την αισθητική των βαρετών κτιρίων της Αθήνας.

Εργάστηκε για ένα μικρό διάστημα ως βοηθός του Γιώργου Μέρλου και άρχισε να σκέφτεται ότι ίσως η βιομηχανία της μόδας τον ενδιαφέρει περισσότερο από καθετί άλλο, όταν εντελώς τυχαία παρακολούθησε κάποια από τα μεγάλα show μόδας του εξωτερικού.

Ετσι παραιτήθηκε και κλείστηκε στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας, χρησιμοποιώντας διαφορετικά το ταλέντο του στο σχέδιο. «Και να φανταστεί κανείς ότι μέχρι πριν από μερικά χρόνια η μόδα μού ήταν τελείως αδιάφορη», παραδέχεται. «Δεν είχα ιδέα ούτε από τις τάσεις, ούτε από τους σχεδιαστές, κι ας ήταν επιτυχημένοι και πασίγνωστοι.

Το κλικ μού έγινε σε κάποιο show της Ιταλίας. Γρήγορα αντιλήφθηκα ότι το σχέδιο είναι ένα, καθολικό και αποτελεί τη βάση για τα πάντα. Παίρνεις χαρτί και μολύβι και δημιουργείς είτε κτίρια, είτε παπούτσια».

Ο Πάρις, ως σχεδιαστής, πλέον ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό για να γεμίσει εικόνες και εμπειρίες και αναφερόμενος στην οικογένειά του δεν διστάζει να παραδεχτεί ότι έμπνευση γι' αυτόν αποτελούσε πάντοτε η γιαγιά του, μια προχωρημένη και μοντέρνα γυναίκα που είχε τις εκδόσεις Καμαρινόπουλος. «Ηταν μια πανέξυπνη γυναίκα με οξύ επιχειρηματικό δαιμόνιο και ισχυρές διασυνδέσεις με τη Ρωσία, όπου μάλιστα έκανε εξαγωγή καπνού και βαμβακιού. Αργότερα ασχολήθηκε και με τις ρωσικές εκδόσεις», αποκαλύπτει.

Οι πρώτες καλλιτεχνικές ανησυχίες του εμφανίστηκαν όταν σπούδαζε και στον ελεύθερο χρόνο του διαμόρφωνε όχι μόνο τους χώρους όπου έμενε ο ίδιος, αλλά και τα σπίτια των φίλων του. «Ηθελα να αλλάζω τα έπιπλα κάθε τρεις και λίγο προκειμένου να μην υπάρχει στασιμότητα και ο χώρος να αποκτά συνεχώς διαφορετική αισθητική.

Με τα χρόνια αυτό έγινε από τις πλέον προσφιλείς μου συνήθειες», εξομολογείται.

Αγαπά τη γυμναστική, η οποία θεωρεί πως τον εκτονώνει και τον ξεκουράζει, ασχολείται με την υγιεινή διατροφή, ενώ αυτή την εποχή σχεδιάζει ένα e-shop προκειμένου τα σανδάλια του να περάσουν τα στενά σύνορα της Ευρώπης και να «πατήσουν» και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. «Παρουσιάζουν ενδιαφέρον διάφορες αγορές, αλλά θέλω όλα να πάνε βήμα-βήμα, προκειμένου να μην παρεκκλίνουμε από την υψηλή ποιότητα, αφού οι δημιουργίες μου είναι χειροποίητες. Τα σανδάλια μου κατασκευάζονται στο Σαν Μάουρο Πασκόλι της Ιταλίας και τελειοποιούνται στην Ελλάδα.

Συνθέτουν μια resort συλλογή που φοριέται μόνο το καλοκαίρι, γι' αυτό και στρεφόμαστε και σε χώρες του νοτίου ημισφαιρίου όπως η Αυστραλία, όπου έχει καλοκαιρία όταν σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο επικρατεί χειμώνας». Ο Πάρις Καρνέζης δεν πρόλαβε να βγάλει την πρώτη του συλλογή και έχει ήδη στο μυαλό του την επόμενη, ενώ αν τον ρωτήσεις αν σκοπεύει μελλοντικά να σχεδιάσει mule ή γόβες, απαντά χωρίς να το σκεφτεί: «Προς το παρόν όχι, το ενδιαφέρον μου μονοπωλούν τα σανδάλια. Δεν είμαστε όλοι για όλα. Εμπνέομαι σχέδια που συνδέονται με τον ήλιο, τη θάλασσα και το trend της Μεσογείου – αυτό με συναρπάζει»

 

Πηγή: thepaper.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel