Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Κυκλοφόρησαν οι πρώτες κούκλες με Ειδικές Ανάγκες (photos)

banner roots

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες κούκλες με Ειδικές Ανάγκες (photos)
25.09.2015 | 19:18

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες κούκλες με Ειδικές Ανάγκες (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Κόντρα στα στερεότυπα των παιχνιδιών της παγκόσμιας βιομηχανίας αποτελεί η νέα καμπάνια της ToyLikeMe, η οποία κατασκευάζει κούκλες με ειδικές ανάγκες.

Έμπνευση για τη δημιουργία τους, υπήρξαν τα μικρά παιδιά με ειδικές ανάγκες που δεν έβλεπαν παιχνίδια τα οποία έμοιαζαν σε αυτά. Η καμπάνια ξεκίνησε μέσω Facebook, με τίτλο σελίδας ToyLikeMe. 

Την καμπάνια ξεκίνησε ομάδα γονιών που είχαν παιδιά με ειδικές ανάγκες και μοιράστηκαν στη σελίδα τα αυτοσχέδια παιχνίδια που είχαν φτιάξει για τα παιδιά τους.
 
Η ευαισθητοποίηση της βιομηχανίας παιχνιδιών δεν άργησε να έρθει, έστω και μεμονωμένα από την εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών Makies.
 
Η εταιρεία κατασκευής  σχεδίασε και κυκλοφόρησε την πρώτη σειρά παιχνιδιών με ειδικές ανάγκες. Οι πρώτες κούκλες είναι τρεις -μία με πατερίτσα, μία με εκ γενετής σημάδι στο πρόσωπο και μία με ακουστικό.
 
 
Πέραν αυτού προσφέρει τη δυνατότητα στους γονείς να στείλουν τα σχέδιά τους στην εταιρεία και εκείνη αναλαμβάνει να κατασκευάσει την κούκλα μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης.
 
Εκστρατείες αυτού του είδους δίνουν ελπίδα, για την καταπολέμηση ρατσιστικών περιστατικών ανάμεσα στα παιδιά, για την αποδεκτικότητα των παιδιών με ειδικές ανάγκες τόσο από άλλα παιδιά και επίσης για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες για την καλύτερη προσαρμογή και αποδοχή της ιδιαιτερότητας με την οποία έχουν γεννηθεί.
 



Πηγή: dailymail.co.uk

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel