Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Νοσοκομείο «θεραπεύει» τους ασθενείς μέσω της επαφής με τη φύση
perifereia aigaiou

ikteo limnou
Νοσοκομείο «θεραπεύει» τους ασθενείς μέσω της επαφής με τη φύση
29.12.2012 | 16:07

Νοσοκομείο «θεραπεύει» τους ασθενείς μέσω της επαφής με τη φύση

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Η νοσοκομειακή μονάδα που σχεδιάστηκε από το το αρχιτεκτονικό γραφείο Schmidt Hammer Lassen Architects εκτείνεται σε μια επιφάνεια 330,000 τ.μ, με τους εσωτερικούς χώρους των κτηρίων να έχουν επιφάνεια 134,500 τ.μ και ακόμα 17.000 τ.μ να προορίζονται για το τμήμα Ιατρικής του πανεπιστημίου του Άαλμποργκ.Η κατασκευή του νοσοκομείου θα ξεκινήσει το 2013 και θα διαρκέσει 17 χρόνια.



Αυτό που είναι εξαιρετικό με το εν λόγω νοσοκομείο είναι ότι ενσωματώνει τις αρχές της πράσινης δόμησης και βοηθά στην θεραπεία των ασθενών τόσο μέσω των εργαλείων της ιατρικής όσο και μέσω της επαφής τους με τη φύση.

Το μέγεθος και η κλίμακα των κτηρίων προσαρμόστηκαν έτσι ώστε να δώσουν την αίσθηση ενός καλαίσθητου αστικού περιβάλλοντος με δρόμους, μονοπάτια και χώρους πρασίνου που “αγκαλιάζουν” και υποδέχονται τον επισκέπτη.Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στον φυσικό φωτισμό των εσωτερικών χώρων ώστε αυτοί να ενταχθούν ομαλά στο φυσικό τοπίο.

Τα εξωτερικά ιατρεία με τα επείγοντα είναι διακριτά, αλλά επικοινωνούν μέσω ενός οριζόντιου άξονα. Ο ίδιος άξονας συνενώνει, λειτουργώντας ως κεντρική αρτηρία, όλες τις διαφορετικές υπηρεσίες και τμήματα που στεγάζονται στους εσωτερικούς χώρους επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο την ομαλή συνεργασία τους και τη διάχυση της πληροφορίας.

Πηγή: econews.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018