Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Αφιέρωμα στο Πάσχα: Μεγάλη Δευτέρα

banner roots

Αφιέρωμα στο Πάσχα: Μεγάλη Δευτέρα
25.04.2016 | 01:52

Αφιέρωμα στο Πάσχα: Μεγάλη Δευτέρα

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Το Πάσχα θεωρείται ως η γιορτή με το μεγαλύτερο συμβολισμό στο Χριστιανισμό. Η Μεγάλη εβδομάδα, αποκαλείται Μεγάλη γιατί τα γεγονότα όπου τελούνται και βιώνονται στους Ιερούς Ναούς είναι κοσμοσωτήρια για τον άνθρωπο, είναι μια εβδομάδα πένθους και θλίψης που καταλήγει στην Ανάσταση του Χριστού.

Η Ανάσταση του Χριστού συμβολίζει τη διάβαση από το θάνατο στη ζωή, καθώς μέσω της Ανάστασης ο θάνατος δεν αποτελεί το τέλος της ζωής, αλλά ο προσωρινός αποχωρισμός της ψυχής από το σώμα. Ο Χριστός μέσω της θυσίας του μας έδειξε το δρόμο για τη σωτηρία του πνεύματος μας.

Ο όρος Πάσχα προέρχεται από το αραμαϊκό πασ’ά και το εβραϊκό πέσαχ που σημαίνουν πέρασμα, κατά την οποία γιόρταζαν την απελευθέρωση των Ιουδαίων από τους Αιγυπτίους. Με τον όρο Πάσχα αναφερόμαστε είτε στη Μεγάλη Εβδομάδα μέχρι το Σάββατο της Διακαινησίμου, είτε στην περίοδο των 50 ημερών που ολοκληρώνουν την Πεντηκοστή.

Μεγάλη Δευτέρα

Η Μεγάλη Δευτέρα συμβολίζει τη Συναγωγή των Εβραίων και γενικά τη ζωή του Ισραηλινού λαού που ήταν άκαρποι από καλά έργα. Είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ιωσήφ, του γιου του Ιακώβ, που αναφέρεται στη Παλαιά Διαθήκη και στην άκαρπη συκιά, που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε με ένα του λόγο.

Την Μεγάλη Δευτέρα είναι για πολλούς η πρώτη μέρα νηστείας της Μεγάλης βδομάδας για να κοινωνήσουν το Μεγάλο Σάββατο.

 

Πηγή: arive.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το