Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Ο «Μπακαλόγατος» έγινε έγχρωμος και επιστρέφει 54 χρόνια μετά! (video)

the roots web banners 06

Ο «Μπακαλόγατος» έγινε έγχρωμος και επιστρέφει 54 χρόνια μετά!  (video)
12.03.2017 | 19:28

Ο «Μπακαλόγατος» έγινε έγχρωμος και επιστρέφει 54 χρόνια μετά! (video)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Μια από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες με πρωταγωνιστή τον Κώστα Χατζηχρήστο πετάει το ασπρόμαυρο και επιστρέφει 54 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της έγχρωμη και το ίδιο σπαρταριστή

Ο παραγιός του μπακάλη, ο Ζήκος κάνει άνω - κάτω μια ολόκληρη γειτονιά, κάπου στην Αθήνα, στη μεταπολεμική Ελλάδα της φτώχειας και της κουλτούρας του βερεσέ.

Ένα συνοικέσιο ανάμεσα στο αφεντικό του και μια νέα κοπέλα της γειτονιάς, ένας ατελέσφορος έρωτας και οι ξεκαρδιστικές ατάκες του Μπακαλόγατου αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά μιας από τις πιο cult ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Κώστας Χατζηχρήστος είναι πλέον «κλασικός» και όλοι θα τον απολαύσουν σε έναν από τους πιο αγαπημένους ρόλους που ενσάρκωσε ποτέ, αλλά αυτή τη φορά η ταινία προβάλλεται έγχρωμη. Η τηλεόραση του ΑΝΤ1 εξασφάλισε το φιλμ σε high definition και πλήρες χρωμάτων και θα το προβάλλει το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 20.00 σε πρώτη παγκόσμια προβολή.

Πρόκειται για ελληνική κωμική ταινία παραγωγής του 1963, σε σενάριο και σκηνοθεσία Ντίνου Κατσουρίδη. Το σενάριο βασίστηκε στο ομώνυμο θεατρικό έργο των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου. Πρωταγωνιστούν πέραν του Κώστα Χατζηχρήστου οι Κώστας Δούκας, Νίκος Ρίζος και Μαρίκα Νέζερ.

 

Αν και ο ΑΝΤ1 έχει φροντίσει να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού τα νέα έγχρωμα και υψηλής ευκρίνειας πλάνα της θρυλικής ταινίας, ειδικά στο τελευταίο τρέιλερ που προλογίζει την προβολή, μας έδωσε μικρές γεύσεις από τον ανανεωμένο Ζήκο σε παλιότερο σποτ.

 
Ο «Μπακαλόγατος» έγινε έγχρωμος και επιστρέφει 54 χρόνια μετά!

Να σημειωθεί πως η πρώτη απόπειρα για έγχρωμο comeback στη μεγάλη οθόνη από την ελληνική ταινιοθήκη υπήρξε το αριστούργημα του Γιώργου Τζαβέλλα, 'Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα', με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων παρουσίας στον κινηματογράφο της Καραγιάννης-Καρατζόπουλος. Την ειδική επεξεργασία της ανέλαβε έμπειρη αμερικανική εταιρία.

Πηγή: tfff.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το