Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Τα 4 σοβαρά λάθη στην καθαριότητα που αφήνουν το σπίτι βρώμικο

the roots web banners 06

Τα 4 σοβαρά λάθη στην καθαριότητα που αφήνουν το σπίτι βρώμικο
19.03.2017 | 11:01

Τα 4 σοβαρά λάθη στην καθαριότητα που αφήνουν το σπίτι βρώμικο

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Οι δουλειές του σπιτιού γίνονται αγγαρεία όταν μετά από μια κοπιαστική ημέρα πρέπει να τα κάνεις όλα μόνη σου.

Τι κι αν τρίβεις για ώρα τα πατώματα, τι κι αν κάνεις τα τζάμια να γυαλίζουν και τους πάγκους να αστράφτουν. Υπάρχουν λάθη που κάνεις καθημερινά στην καθαριότητα και πολλαπλασιάζουν τα μικρόβια αντί να τα εξοντώνουν σε όλους τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία σου.

Ο CEO της εταιρίας καθαρισμού «Fantastic Services» στο Λονδίνο, Rune Sovndahl, αποκαλύπτει στη Daily mail τα τέσσερα σοβαρά λάθη στην καθαριότητα που πρέπει να αποφεύγεις αν θες να απολυμάνεις σε βάθος τους χώρους του σπιτιού.

1) Νεροχύτης, μια από τις κυριότερες εστίες μικροβίων μέσα στο σπίτι: Ο νεροχύτης είναι ιδιαιτέρως «φιλικό» σημείο για την ανάπτυξη βακτηρίων. Οι περισσότεροι παρακάμπτουν τον καθαρισμό του σε βάθος και κατά κανόνα δεν είναι τόσο συχνός. Καθαρισμός με «σαπούνι και ζεστό νερό» στο νεροχύτη μετά το πλύσιμο των πιάτων είναι η οδηγία του Rune Sovndahl.

2) Παραλείπεις τον καθαρισμό των σημείων που «ακουμπάς» πιο πολύ: Τα πόμολα και οι διακόπτες είναι τα σημεία που ακουμπούν όλα τα μέλη του σπιτιού και βέβαια κανείς δεν σκέφτεται να καθαρίσει. Αποτέλεσμα; Τα μικρόβια να κάνουν πάρτι. Πώς μπορείς να τα καθαρίσεις; Με σπρέι καθαρισμού και καθαρό πανί.

3) Πλυντήριο πιάτων: To πλυντήριο μπορεί να απολυμαίνει τα πιάτα, ωστόσο αν το ίδιο δεν καθαρίζεται μπορεί να γίνει πηγή μικροβίων. Η απολύμανσή του μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη βακτηρίων στην κουζίνα σας.

4) Δεν ζητάς βοήθεια: Ο ειδικός επισημαίνει ότι ο εις βάθος καθαρισμός του σπιτιού σε όλα τα σημεία του είναι απαραίτητος όποτε έχετε την ευκαιρία να τον κάνετε. Αν λόγω υποχρεώσεων δεν έχετε το... κουράγιο να το κάνετε, απευθυνθείτε σε ειδικό που μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για σας.

Πηγή: bovary.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το