Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Πώς είναι σήμερα το κορίτσι του ΤΙΜΕ από το Αφγανιστάν

banner roots

Πώς είναι σήμερα το κορίτσι του ΤΙΜΕ από το Αφγανιστάν
26.02.2013 | 16:50

Πώς είναι σήμερα το κορίτσι του ΤΙΜΕ από το Αφγανιστάν

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Επιλεγμένα

 Μια διαφορετική ζωή ζει πλέον η Aesha Mohammadzai η οποία έγινε σύμβολο της καταπίεσης των γυναικών στο Αφγανιστάν. Τρία χρόνια μετά τη φρικιαστική κακοποίηση της από τον άνδρα της, η Αισά που έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό ΤΙΜΕ, έχει ένα νέο πρόσωπο και μια νέα ζωή. Μόλις τελείωσε η θεραπεία αποκατάστασης του προσώπου της σε νοσοκομείο του Μέριλαντ και τα αποτελέσματα της επανορθωτικής χειρουργικής είναι ορατά.

Οι γιατροί τοποθέτησαν ένα φουσκωτό περίβλημα σιλικόνης κάτω από το δέρμα του προσώπου της και σταδιακά το γέμιζαν με υγρό ώστε να επεκτείνουν το δέρμα και να δημιουργήσουν επιπλέον ιστό για τη νέα της μύτη. Έλαβαν επίσης ιστό από το αντιβράχιο της και τον μεταμόσχευσαν στο πρόσωπό της για να σχηματίσουν την εσωτερική επένδυση και το κάτω μέρος της μύτης.

Την Αισά την έδωσε «δώρο» ο πατέρας της όταν ήταν μόνο 12 χρονών σε έναν μαχητή των Ταλιμπάν για να ξεπληρώσει ένα χρέος. Η ίδια θυμήθηκε την περιπέτεια της και την κακοποίηση της από το σύζυγο και την οικογένεια του: «Κάθε μέρα με κακοποιούσαν. Ψυχικά και σωματικά. Μια μέρα, δεν άντεξα άλλο και έφυγα. Με έπιασαν και με έκλεισαν στη φυλακή για 5 μήνες και όταν βγήκα ο δικαστής με έστειλε πάλι πίσω στον άνδρα μου. Εκείνη η νύχτα με πήγαν στα βουνά. Έδεσαν τα χέρια μου και τα πόδια μου. Μου είπαν ότι η τιμωρία μου θα ήταν να μου κόψουν τη μύτη και τα αυτιά μου", λέει.

Η Αισά ζει τώρα στην Αμερική. Τη βοήθησε μια φιλανθρωπική οργάνωση και τώρα έχει πλέον μια οικογένεια που νοιάζεται για εκείνη.

Δεν παραλείπει, όπως γράφει η Daily Mail, να στείλει και το μήνυμά της σε γυναίκες που υποφέρουν σε όλο τον κόσμο: «Θέλω να πω σε όλες τις γυναίκες που υποφέρουν από κακοποίηση να είναι δυνατές. Ποτέ να μην παραιτηθούν και να μη χάνουν την ελπίδα τους ».

464570 αφγανη4

Πηγή: lifo.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel